ZorgSubsidieKalender bereidt jouw organisatie voor op het ravijnjaar 2026

Gemeenten kijken al tijden gespannen naar het ravijnjaar 2026. Volgens De Volkskrant zal dan 80 procent van de gemeenten te maken krijgen met een begrotingstekort. Het Rijk geeft in 2026 minder subsidies aan gemeenten. Echter, het is nog niet bekend hoe het vernieuwde financieringssysteem eruit komt te zien.

Deze onzekerheid heeft grote gevolgen voor organisaties die afhankelijk zijn van gemeentelijke subsidies. Vandaar dat we jou in dit artikel bijpraten over het ravijnjaar 2026. Wanneer je goed geïnformeerd bent, kun je je tijdig voorbereiden op de aankomende onzekerheid.

Bepaal tijdig de impact van het ravijnjaar 2026 op jouw organisatie

Niet alleen gemeenten, maar ook organisaties die afhankelijk zijn van gemeentelijke subsidies vrezen het ravijnjaar. Gemeenten weten namelijk nog niet goed waar ze aan toe zijn. Daarom worden ze nu al terughoudender met het maken van plannen. Hierdoor is het voor veel organisaties onduidelijk of ze in 2026 nog op de gemeentelijke subsidies kunnen rekenen én weten ze niet welk bedrag ze uiteindelijk krijgen.

Het is inmiddels wel duidelijk dat er voor gemeenten een begrotingstekort van 3.9 miljard dreigt als de politiek niet ingrijpt. Vandaar dat verschillende sectoren zich al een tijd zorgen maken. Ook de cultuursector vreest voor verdere bezuinigingen. De sector was al hard geraakt door de coronaperiode en het ravijnjaar 2026 vormt nu een nieuwe bedreiging.

Voorkom een val in het ravijn

Jij kunt ervoor zorgen dat jouw plannen door kunnen gaan, omdat je niet langer wilt wachten op de onzekerheid van de toekenning van gemeentelijke subsidies. Het is nu al van belang om de juiste kennis in huis te halen op het gebied van subsidie- en fondsenwerving. Bij ons kun je alle basiskennis krijgen via de training ‘Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving!‘ en kun je gebruik maken van onze online database met meer dan 1.000 subsidies en fondsen voor Zorg- en Welzijn. De training stoomt je in ieder geval klaar om zelfstandig fondsen en subsidies te werven voor jouw organisatie. Ook kun je meteen zoeken naar geschikte regelingen.

In deze training:

  • Vind je de weg in het subsidie- en fondsenlandschap
  • Ontdek je handige checklists, slimme shortcuts én praktische formats om jouw droomproject te realiseren
  • Krijg je na afloop één jaar hulp bij je aanvragen
  • Ontvang je een mooi trainingsboek dat je tevens kunt gebruiken als naslagwerk (256 pagina’s)
  • Krijg je een maand lang toegang tot onze database met ruim 1.000 fondsen en subsidies

Haal de juiste kennis in huis

Met onze training haal je de juiste kennis in huis waarmee je meer geld werft in minder tijd. Daarbij geeft de maand toegang tot onze database zicht op de beschikbare fondsen en subsidies voor jouw project. Op deze manier kun je een toekomstig begrotingstekort voorkomen.  Nieuwsgierig geworden?

Bekijk onze training

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.