3 fondsen voor projecten op het snijvlak van zorg, welzijn, kunst en cultuur

Heb jij een project dat bijvoorbeeld ouderen, mensen met een beperking of jongeren laat deelnemen aan cultuur? Werk je als zorginstelling met een culturele organisatie of andersom? Of draagt je initiatief bij aan het toegankelijker maken van kunst en cultuur? Dan kun je bij de fondsen hieronder wellicht financiering aanvragen.

Deze fondsen laten zorg, welzijn, kunst en cultuur bij elkaar komen

Als ZorgSubsidieKalender richten we ons met onze database voornamelijk op subsidies en fondsen binnen Zorg & Welzijn. Toch zijn er onder het zoekwoord ‘kunst en cultuur’ meer dan 80 regelingen te vinden. Dat zijn regelingen waar het sociale domein en culturele domein bij elkaar komen. Het gaat dan vaak over de financiering van projecten die de cultuurparticipatie van kwetsbare doelgroepen bevorderen of het bestaande aanbod van kunst en cultuur toegankelijker maken. We delen hieronder een aantal voorbeelden.

oranje vinkje

Lang Leve Kunst Fonds

Dit fonds is echt net gelanceerd, en gaat initiatieven financieren gericht op actieve kunstbeoefening door ouderen. Het fonds staat open voor allerlei soorten projecten. Kleine, lokale projecten waarin ouderen onder begeleiding van een kunstenaar kunst maken met een concreet eindresultaat: een voorstelling, een schilderij, een muziekuitvoering. Maar ook projecten met een groter bereik en naast de uitvoering van activiteiten de (door)ontwikkeling van een methodiek.

Budget: € 1 miljoen in totaal per jaar
Deadline: 31 maart 2021

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjePrins Bernhard Cultuurfonds

Het Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren ze bijzondere initiatieven en talent. Ook voor projecten in zorg en welzijn die raken aan kunst en cultuur kan er subsidie aangevraagd worden via een aantal fondsen op naam.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

J.B. Scholtenfonds en H.S. Kammingafonds

Deze fondsen verlenen bijdragen aan sociale en culturele noden in de provincie Groningen. Dit omvat een breed scala van activiteiten op cultureel – sociaal – maatschappelijke terrein. Bijvoorbeeld jubilea van koor- en muziekgezelschappen met speciale feestconcerten, Groningana (boeken), bijzondere theater-projecten, erfgoed-educatie in regionaal verband of renovaties van dorpshuizen en jeugdcentra.

Budget: maximaal € 40.000,- per aanvraag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen die geven op het snijvlak van zorg, welzijn, kunst en cultuur. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er meer dan 80. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor kunst en cultuur >>