3 fondsen voor projecten op het snijvlak van zorg, welzijn, kunst en cultuur

Heb jij een project dat bijvoorbeeld ouderen, mensen met een beperking of jongeren laat deelnemen aan kunst en cultuur? Werk je als zorginstelling met een culturele organisatie of andersom? Of draagt je initiatief bij aan het toegankelijker maken van kunst en cultuur? Dan kun je bij de fondsen hieronder wellicht financiering aanvragen.

Deze fondsen laten zorg, welzijn, kunst en cultuur bij elkaar komen

Als ZorgSubsidieKalender richten we ons met onze database voornamelijk op subsidies en fondsen binnen Zorg en Welzijn. Toch zijn er onder het zoekwoord ‘kunst en cultuur’ meer dan 100 regelingen te vinden. Dat zijn regelingen waar het sociale domein en culturele domein bij elkaar komen. Het gaat dan vaak over de financiering van projecten die de cultuurparticipatie van kwetsbare doelgroepen bevorderen of het bestaande aanbod van kunst en cultuur toegankelijker maken. We delen hieronder een aantal voorbeelden met je.

oranje vinkje

Lang Leve Kunst Fonds

Dit fonds financiert initiatieven die gericht zijn op actieve kunstbeoefening door ouderen. Het fonds staat open voor allerlei soorten projecten. Kleine, lokale projecten waarin ouderen onder begeleiding van een kunstenaar kunst maken met een concreet eindresultaat: een voorstelling, een schilderij, een muziekuitvoering. Maar ook projecten met een groter bereik en naast de uitvoering van activiteiten de (door)ontwikkeling van een methodiek.

Budget: € 1 miljoen in totaal per jaar
Deadline: jaar rond, minimaal 4 maanden voor de start van het project aanvragen

Log in en bekijk de regeling >>  

oranje vinkjePrins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren ze bijzondere initiatieven en talent. Ook voor projecten in zorg en welzijn die raken aan kunst en cultuur kun je hier subsidie aanvragen via een aantal fondsen op naam.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk de regeling >>  

oranje vinkje

Fonds voor cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Ze geven subsidie aan culturele en maatschappelijke initiatieven in het hele land. Met hun regeling ‘Samen cultuur maken’ stimuleren ze samenwerking tussen het sociale en het culturele domein, om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen.

Budget: maximaal € 125.000,- per aanvraag
Deadline: 3 aanvraagrondes per jaar

Log in en bekijk de regeling >>  

Meer regelingen voor zorg, welzijn, kunst en cultuur zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen op het snijvlak van zorg, welzijn, kunst en cultuur. In onze fondsen- en subsidiedatabase vind je er ruim 100. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor kunst en cultuur >>