Over Ons

Verdwaal jij in SubsidieLand? ZorgSubsidieKalender wijst je de weg!

‘Raak je de weg kwijt in de overdaad aan subsidie-informatie, ingewikkelde regels en complexe aanvraagformulieren?

En daardoor:

  • loop je veel geld mis omdat je niet op de hoogte bent van subsidiedeadlines;
  • verspil je je kostbare tijd met het zoeken naar financieringsmogelijkheden op internet;
  • worden je subsidieaanvragen vaak afgewezen terwijl je er veel tijd in steekt.

Bekijk onze Video

Ja, ik wil een Proefabonnement >>

Het is gratis en je zit nergens aan vast!

Jaarlijks 800 miljoen beschikbaar voor goede doelen!

Een aantal Nederlandse vermogensfondsen is aangesloten bij de Vereniging van Fondsen. Zij hebben samen een vermogen van ruwweg 20 miljard euro. Elk fonds keert gemiddeld jaarlijks 4 procent van zijn vermogen uit. Dat komt neer op een totaal budget van ca. 800 miljoen euro per jaar voor diverse doelstellingen, waaronder Zorg en Welzijn.

Top 5 van Vermogensfondsen in Zorg en Welzijn

 • VSB-fonds: € 26 miljoen voor ca. 1250 projecten;
 • Oranje Fonds: € 27 miljoen voor ca. 6500 sociale initiatieven;
 • FondsNutsOhra: € 16 miljoen voor verbetering van de zorg en de kwaliteit van leven van mensen met een ziekte, beperking of gezondheidsrisico;
 • Innovatiefonds Zorgverzekeraars: € 15,5 miljoen voor verbetering van de gezondheidszorg;
 • Skanfonds: € 11 miljoen voor organisaties die zich richten op de zorg voor kwetsbare mensen en versterking van de sociale cohesie;

Overige financieringsbronnen

Naast de vermogensfondsen zijn er nog vele andere subsidie- en financieringsbronnen. Ministeries, provincies en gemeenten hebben jaarlijks subsidies beschikbaar voor specifieke thema’s en doelgroepen. Ook de zorgverzekeraars en grote bedrijven hebben hun eigen fondsen. Daarnaast bestaan er crowdfundingplatforms en worden er leningen vertrekt door investeerders. Kortom, er is heel veel geld beschikbaar, maar je moet het wel weten te vinden en op de juiste manier aanvragen. 

Mis nooit meer een subsidiedeadline met ZorgSubsidieKalender

Onze SubsidieKalender (alleen voor jaarbonnees) biedt je een actueel overzicht van de subsidie- en financieringsmogelijkheden in Zorg en Welzijn. Ook bieden wij advies op maat aan organisaties bij het zoeken en aanvragen van een passende financiering.

Ben jij benieuwd of jouw projectidee voldoende levensvatbaar is en wil je het aanvragen van subsidies echt goed ‘in de vingers’ krijgen? Overweeg dan deelname aan de workshop ‘Geheimen van SubsidieManagement Ontrafeld’. Je krijgt overzicht op het SubsidieLandschap en je leert alle fasen van SubsidieManagement kennen. Aan de hand van allerlei praktische opdrachten ga je aan de slag met je eigen cases.

Wat zeggen klanten over ons?

Over het jaarabonnement op de ZorgSubsidieKalender

Meike Los, externe adviseur Ros Zorgimpuls
Voorheen was ik altijd uren aan het zoeken in het woud van subsidieregelingen op internet. Het kostte me veel te veel tijd en het was moeilijk om snel de actuele informatie te verzamelen.
Sinds ik de ZorgSubsidieKalender gebruik is dat voorbij. Ik vind hier alle financieringsmogelijkheden, inclusief deadlines, overzichtelijk bij elkaar. En per subsidie zie ik de aanvraagcriteria, de doelgroep, het budget en de aanvraagformulieren, echt superhandig! Ook ontvang ik wekelijks de SubsidieFlits met de nieuwste financieringsmogelijkheden, dat inspireert en brengt me weer op nieuwe ideeën.
 
Dennis van den Brink, Projectmanager bij LOC Zeggenschap in zorg:
LOC heeft tot op heden goed gebruik gemaakt van de ZorgSubsidieKalender. De kalender geeft een goed en actueel overzicht van fondsen en financieringsmogelijkheden in Zorg en Welzijn. We hebben door de kalender diverse projectaanvragen ingediend!

Over de workshop ‘Geheimen van SubsidieManagement Ontrafeld

Annemieke Dijk, Altrecht Talent –
Heel veel informatie gehad over zaken waar we niet bij stil hebben gestaan – een eye-opener!
 
Anne-Marie van Hasselaar, projectcoördinator – Zorginnovatie at Stichting Nationaal Huidfonds
In 2012 heb ik de workshop ‘De geheimen van subsidiemanagement ontrafeld’ gevolgd. De daar opgedane kennis heeft o.a. geleid tot een succesvolle subsidieaanvraag van 88.000 euro, waar we een mooi e-learning programma van hebben kunnen ontwikkelen en bouwen. Stance geeft helder en persoonlijk advies over hoe de wereld van subsidies in elkaar zit. Heel erg toepasbaar en ook zeer geschikt voor een kleine organisatie.
 
Lydia van Ravenhorst, Woonzorgboerderij Moriahoeve –
Volg eerst deze workshop voordat je een subsidie aanvraagt!

Over het e-Book QuickScan Projectidee

Heleen Spreeuwers-Hospes, Subsidie & Communicatie, Christelijke Hogeschool Ede
“Het e-book ‘Quickscan Projectidee’, is een erg handige tool bij het herkennen van levensvatbaarheid van projectideeën. In een tijd waarin het steeds meer van belang is om projectmatig te werken is dit een prima steun in de rug bij het aanzwengelen – en soms afremmen/stopzetten – van projecten. 

De concrete uitwerking en praktische tips staan helder verwoord en goed geordend. Communicatief hoogwaardig!”

100% Garantie: niet tevreden, geld terug

Wij willen dat je 100% tevreden bent en veel rendement haalt uit de workshops en/of je abonnement op de SubsidieKalender.

Garantie op je abonnement
Mocht je binnen 30 dagen na afsluiten van het abonnement toch merken dat het niet aansluit bij je behoeften, laat ons dat dan gewoon weten per e-mail. Je krijgt dan het volledige bedrag teruggestort op je rekening. Je kunt het abonnement dus rustig uitproberen en je loopt geen enkel risico!

Je hebt dus recht op retour, hoewel dit een digitaal product is waarbij normaal geen recht op retour geldt. Je hebt immers met je login-gegevens toegang tot alle actuele subsidie-informatie. Is het abonnement dus niet wat je ervan verwachtte, dan krijg je toch je geld terug. Opgaaf van reden is niet nodig want wij willen er zeker van zijn dat al onze klanten 100% tevreden zijn over het abonnement.

Garantie op je workshop en trainingsprogramma’s
Constateer je na het volgen van de volledige workshop of het trainingsprogramma dat de inhoud onvoldoende aansluit bij je behoeften of ben je niet tevreden? Laat het ons binnen 2 dagen weten en je ontvangt het betaalde bedrag volledig retour.

Waarom de ZorgSubsidieKalender?

Toen ik zelf nog onbekend was in subsidieland maakte ik veel fouten. Ik ging op zoek naar geld voor een ouderenzorgproject op het moment dat ik het echt nodig had.

Het leek mij logisch dat je met een goed plan wel snel geld zou kunnen krijgen. Enthousiast zocht ik op internet naar de eerstvolgende subsidiedeadline en die was al binnen twee weken. Joepie! Dacht ik…

Buiten werktijd schreef ik razendsnel een projectplan en vulde op hoofdlijnen de aanvraagformulieren van de subsidieverstrekker in. Ik was vol van mijn prachtige plan en veronderstelde dat de subsidieverstrekker wel zou ‘begrijpen’ dat ik door de tijdsdruk niet alle vragen even secuur kon beantwoorden.

Ik dacht ook nog (hoe naïef!) dat ik daarmee wel ‘weg zou kunnen komen’, vanwege de ‘geweldige inhoud’ van mijn project. Niet dus. Mijn subsidieaanvraag kwam ‘onderop de stapel’ en werd afgewezen. We liepen daardoor 2,5 ton mis en het project werd uitgesteld. Buikpijn heb ik er van gehad. En pas 4 maanden later, nadat we met succes een nieuwe subsidieaanvraag hadden ingediend, konden we starten.

Inmiddels sta ik dus met beide benen op de grond en heb ik besloten mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen bij het zoeken van hun weg in SubsidieLand.

Graag wil ik jou mijn lange weg vol hobbels en diepe valkuilen besparen. Daarom ben ik in 2011 gestart met de ZorgSubsidieKalender. Met mijn team van ervaren adviseurs bied ik managers, professionals, beleidsmedewerkers en adviseurs in Zorg & Welzijn praktische hulp bij het zoeken en aanvragen van subsidie en financiering in Zorg en Welzijn en wij werken voor zowel voor grote als kleine organisaties.

Ik zie dat veel Zorg- en Welzijnsorganisaties goede ideeën hebben om hun dienstverlening te verbeteren en te innoveren maar dat zij het moeilijk vinden om de juiste financiering te vinden en succesvol aan te vragen. Vanuit mijn ruime projectervaring in Zorg en Welzijn ben ik thuis in het subsidieveld en gespecialiseerd in het onderscheiden van ‘kansrijke’ en ‘kansloze’ projectideeën.

Vragen? Neem gerust contact op via 030-2270037 of stel je vraag hier.

Stance van Heijst, directeur ZorgSubsidiekalender