ZorgSubsidieKalender 10 jaar

Op 21 april 2011 ging de eerste website van ZorgSubsidiekalender online! Een mooi moment om bij stil te staan, wij zijn in 10 jaar tijd uitgegroeid tot dé subsidie- en fondsenspecialist voor Zorg en Welzijn in Nederland.

Actueel overzicht subsidies en fondsen en kennis ontbreekt

Stance van Heijst
In 2010 ziet Stance van Heijst hoe zorg- en welzijnsorganisaties worstelen met het vinden en aanvragen van de juiste subsidies en fondsen en het schrijven van goede projectplannen. De projectaanvragen komen vaak niet van de grond of worden afgewezen. Eeuwig zonde natuurlijk, want zo worden doelgroepen niet geholpen, stagneren innovaties en blijft het geld op de plank liggen. Daarnaast ontbreekt het op dat moment aan een actueel overzicht van subsidies en fondsen voor zorg en welzijn. Je moest in die tijd het internet afstruinen naar geschikte regelingen. Als je iets vond dan was óf de deadline al verstreken of je had nog maar een paar dagen de tijd om in te dienen. We liepen achter de feiten aan.


De beste ideeeën ontstaan op de werkvloer

Stance: ‘Vaak worden op de werkvloer de knelpunten, behoeften en innovatiekansen gezien. Maar zonder de juiste kennis en een gedegen projectplan lukt het niet om geld aan te vragen. Mijn handen jeukten om er iets aan te doen. Ik wilde het voor zorg- en welzijnsorganisaties overzichtelijker én makkelijker maken.’ Ook haar eigen ervaring speelde een rol. In haar functie als projectleider raakte zij al gauw gefrustreerd over de enorme hoeveelheid en verscheidenheid aan subsidies en fondsen, korte subsidie-deadlines en vaak moeilijk te doorgronden aanvraagcriteria. Stance: ‘Ik had al jaren de wens om te gaan ondernemen maar ik wist nog niet met wát. Ineens werd dat duidelijk en in het najaar van 2010 besloot ik om dit probleem voorgoed op te lossen. Het idee voor de ZorgSubsidieKalender was geboren!’

Uniek! Een database met kalenderfunctie

Enkele maanden later, op 21 april 2011 staat de website www.zorgsubsidiekalender.nl online! (zie filmpje hieronder). Op de voorpagina staat een lijst van actuele subsidies en fondsen voor de komende periode. Vanaf dat moment verschijnt ook de digitale nieuwsbrief ‘SubsidieFlits’ met subsidie- en fondsen updates voor de lezers. Direct bij de start van de database zijn er al 20 abonnees, een bevestiging dat de ZorgSubsidieKalender echt in een behoefte voorziet!
Inmiddels bestaat ZorgSubsidieKalender 10 jaar en bevat de database meer dan 1.000 subsidies en fondsen. Maandelijks komen daar zo’n 40 tot 50 nieuwe of vernieuwde regelingen bij.

Leer het aanvragen van subsidies en fondsen zelf

Word een Pro in Subsidie en Fondsenwerving
Stance: ‘Ik vind het belangrijk dat organisaties zélf hun subsidies en fondsen kunnen werven. Dan ben je onafhankelijk, je haalt alle kennis en ervaring in huis en je bouwt een eigen relatienetwerk op.
Mijn studies, Pabo en Nederlands, kwamen nu goed van pas en ik heb in 2011 ook een workshop ontwikkeld om deze organisaties de juiste praktische kennis bij te brengen, want het is gewoon te leren.
Inmiddels heb ik meer dan 1.000 mensen getraind en is de workshop uitgegroeid tot het complete online trainingsprogramma ‘Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving!

Ik heb al mijn ervaring verwerkt in deze training. Je krijgt hierdoor alle benodigde stappenplannen, checklists en formats zodat het schrijven van een projectaanvraag een invuloefening wordt.

Bedankt

Stance: ‘Inmiddels is de ZorgSubsidieKalender in 10 jaar van een eenmanszaak met een flexwerkplek in een bedrijfsverzamelgebouw uitgegroeid tot een B.V., zijn er 6 mensen in dienst en kan ik een beroep doen op een flexibele schil met fantastische specialisten. Ik ben dankbaar voor iedereen die mij in de afgelopen jaren heeft geholpen bij de ontwikkeling van het bedrijf. En natuurlijk bedank ik ook al onze trouwe klanten die al jarenlang bij ons zijn en ervoor hebben gezorgd dat we deze mooie mijlpaal konden bereiken!

Meer weten over de ZorgSubsidieKalender database en de online training ‘Word een Pro in subsidie en fondsenwerven’?

Bekijk de online training ‘Word een Pro in subsidie en fondsenwerving!’

Lees meer over de Zorgsubsidiekalender Database

 

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.