Deze fondsen en subsidies zijn (ook) voor bedrijven

Fondsen en subsidies vinden is niet altijd makkelijk voor bedrijven actief in Zorg & Welzijn. Veel subsidies en fondsen stellen namelijk als eis dat je een ANBI-status hebt. Ondanks deze veelvoorkomende voorwaarde zijn er heus wel mogelijkheden.

Bij welke fondsen en subsidies kunnen bedrijven een aanvraag doen?

In onze ZorgSubsidieKalender database kan je tientallen financieringsmogelijkheden voor bedrijven terugvinden. Hiervan lichten we er een aantal voor je uit.

SLIM: subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

De Nederlandse overheid zet regelmatig subsidieoproepen uit voor ondernemingen. Een van de regelingen die op dit moment open staan is SLIM. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt hiermee € 48 miljoen beschikbaar aan mkb-ondernemingen voor het realiseren van initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen van hun werknemers.

Budget: maximaal € 24.999,- per aanvraag
Deadline: 31 maart 2020, om 17:00 uur

Log in en bekijk regeling  

IMI2 – Call 20

Bij grote landelijke of internationale oproepen moeten samenwerkingsverbanden een aanvraag indienen. Vaak stelt de financier dan als voorwaarde dat een of meer bedrijven deel uitmaken van een samenwerkingsverband. De subsidieoproep van het Innovative Medicines Initiative (IMI) is hier een goed voorbeeld van.

Met Call 20 faciliteren ze de samenwerking tussen de belangrijkste spelers die betrokken zijn bij onderzoek in de gezondheidszorg, waaronder bedrijven. Zo willen ze de ontwikkeling van vaccins, geneesmiddelen en nieuwe antibiotica stimuleren.

Budget: meer dan € 270 miljoen beschikbaar in totaal
Deadline: 21 april 2020

Log in en bekijk regeling  

ABN AMRO – Social Impact Fonds

Tal van fondsen investeren in ondernemingen, onder andere in sociale ondernemingen en ondernemingen actief in zorg en innovatie. Het Social Impact Fonds van ABN AMRO investeert bijvoorbeeld in sociale en duurzame ondernemingen die streven naar echte maatschappelijke veranderingen.

Budget:  € 500.000,- tot € 1,5 miljoen per aanvraag
Deadline: jaar rond aanvragen

Log in en bekijk regeling 

Ministerie van SZW – Werktijdverkorting om coronavirus

Als er minder werk is, kunnen werkgevers in bepaalde situaties van overmacht de werktijd van hun werknemers verkorten. De niet-gewerkte uren worden betaald vanuit de Werkloosheidswet (WW). Het gaat dan bijvoorbeeld om buitengewone omstandigheden die niet tot het normale ondernemersrisico behoren, en hier valt nu ook het coronavirus onder.

Let op! De regeling Werktijdverkorting (wtv) is stopgezet als ‘corona-maatregel’. Het kabinet introduceert de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). 

Log in en bekijk regeling  

Meer weten?

Wil je tientallen andere regelingen voor bedrijven zien? En altijd op de hoogte blijven van nieuwe financieringsmogelijkheden? Neem dan een abonnement op onze database. Al klant? Log dan in en bekijk de actuele lijst van regelingen voor bedrijven.

Neem een jaarabonnement

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.