Zoek jij fondsen en subsidies voor jouw project in 2024?

Maak een vliegende start in het nieuwe jaar!
Ben jij op zoek naar fondsen en subsidies voor 2024? Begin dan op tijd, nu dus! Het jaar 2024 lijkt misschien nog ver weg, maar als je volgend voorjaar wil starten met je projecten dan is het belangrijk om tijdig in actie te komen en de stuurknuppel stevig in handen te nemen! Wij helpen je graag om de juiste stappen te zetten en informeren je over de nieuwste trends. Waar moet je rekening mee houden?

Er komt een piek in fondsen en subsidies in januari

Weet je dat er jaarlijks bepaalde perioden zijn waarin er veel subsidie- en fondsendeadlines worden gepubliceerd? Je hebt vanaf dat moment slechts enkele weken of maanden om aan te vragen. Eén van deze pieken start altijd net vóór de kerstperiode en loopt door tot in januari. Waarom? Ook geldgevers maken jaarplannen en hebben budgetten beschikbaar voor het nieuwe jaar. Zij maken dus rond het begin van het nieuwe jaar hun plannen bekend en stellen nieuwe budgetten beschikbaar. Het is dus belangrijk om tijdig op de hoogte te zijn van de nieuwste subsidies en fondsen en dan snel in actie te komen. Vraag altijd zo snel mogelijk aan, dan heb je meer kans dat er nog budget beschikbaar is!

Let op de doorlooptijd!

Wanneer je een passende regeling heb gevonden voor je projectidee, start het schrijfproces. En hoe omvangrijker het project, hoe meer tijd je nodig hebt om je projectplan, begroting en de bijlagen uit te werken. Van de eerste letter op papier tot een toekenning neemt gemiddeld 2 tot 4 maanden in beslag. Als je dus in het voorjaar van 2024 wilt starten met je project, begin dan echt nu al met het schrijven van je projectplan!

Actuele trends in subsidie- en fondsenland

Sinds de komst van corona is er veel veranderd, ook in de wereld van subsidies en fondsen. Goede doelen zagen begin 2020 hun inkomsten teruglopen en veel projecten vielen stil of werden uitgesteld. Al snel kwamen allerlei maatschappelijk initiatieven op gang en ook geldgevers gooiden acuut hun plannen om. Er kwam geld beschikbaar voor bijzondere doelgroepen om hulp en zorg op afstand te bieden. Veel zorginnovaties ‘op afstand’, zoals E-health oplossingen, konden versneld worden doorgevoerd omdat er ineens grote bedragen beschikbaar kwamen. Al met al is ook de wereld van de subsidie- en fondsenwerving flink opgeschud door corona!

Daarnaast is onze maatschappij constant en steeds sneller aan het veranderen. Het belang van technologische vooruitgang, duurzaamheid en saamhorigheid komt steeds vaker bovendrijven, ook in het subsidie- en fondsenlandschap. Organisaties moeten dus creatief en flexibel met deze veranderingen omgaan, en hier goed over nadenken bij het uitwerken van een projectidee. Zo zorg je ervoor dat jouw projectidee eruit springt bij een subsidie- of fondsenverstrekker!

Maak een plan voor het werven van subsidies en fondsen in 2024

Zonder stip op de horizon is het lastig om doelen te behalen. Het najaar is een ideale periode om een strategisch plan te maken waarin je met elkaar vaststelt:

  • Welke projecten wil je uitvoeren in 2024?
  • Welk bedrag heb je daarvoor nodig?
  • Welk bedrag kun je zelf bijdragen?
  • Welke actuele subsidies en fondsen passen mogelijk bij je project?
  • Wie binnen jouw organisatie gaat het plan schrijven en indienen?

Hoe wij je hiermee kunnen helpen

Dit is het moment om je voor te bereiden op 2024. Tijdig aanvragen is super belangrijk. Maar ook het nadenken over hoe jouw project past binnen de veranderende belangen in de maatschappij kan je helpen! Op deze manier zet je jezelf namelijk op de kaart bij fondsen- en subsidieverstrekkers. Wil jij je projecten in 2024 kunnen uitvoeren? Graag helpen wij je om in actie te komen!

Wil je zicht op de actuele subsidies en fondsen voor 2024?

In onze ZorgSubsidieKalender database heb je zicht op ruim 1.000 fondsen en subsidies voor Zorg en Welzijn. Onze database is altijd actueel. Regelingen waarbij de deadline verstreken is, vind je bij ons niet meer. Wil je weten hoe onze database werkt? Bekijk dan hier het filmpje, meld je aan bij één van onze webinars of

Bekijk het jaarabonnement

Wil je leren om succesvol subsidies en fondsen te werven?

Inmiddels hebben wij ruim 1.000 cursisten getraind met ons trainingsprogramma ‘Word een Pro in Subsidie en Fondsenwerving!’
Deze training wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,5 en nog steeds ontvangen wij leuke, positieve reacties van ex-deelnemers die inmiddels duizenden euro’s hebben binnengehaald, dankzij de cursus! Wil jij ook zelf leren fondsenwerven met een jaar lang nazorg waarin je al je vragen kunt stellen en een maand toegang krijgt tot onze database?

Bekijk hier het programma

 

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.