Wie kan mij helpen met mijn subsidie aanvraag?

Er zijn verschillende manieren om hulp bij je subsidieaanvraag te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een adviseur inschakelen die je deskundige hulp bij je subsidie aanvraag geeft. Het inhuren van een adviseur is natuurlijk niet gratis, je betaalt meestal een uurtarief of je maakt afspraken op basis van no cure no pay.

Vind je het inhuren van een adviseur te kostbaar? En wil je juist zelf leren om subsidies en fondsen aan te vragen? Met een training in subsidie- en fondsenwerving krijg je alle kennis in huis en ben je nooit meer afhankelijk van adviseurs. Onze training biedt zelfs na afloop nog één jaar hulp bij je subsidie aanvraag!

Wat is nu voor jou de beste keuze, een adviseur inschakelen of zelf het vak leren? Hieronder lees je een aantal afwegingen zodat jij zelf de beste keuze kunt maken.

Hulp bij je subsidie aanvraag nodig?

Overweeg je om een subsidieadviseur in te schakelen? Een subsidieadviseur heeft vaak specifieke kennis en ervaring op een bepaald vakgebied en subsidies. Hij of zij kan goed inschatten of je aanvraag kansrijk is. Daarbij maakt hij vaak een vertaalslag van jouw project naar het beleid van de subsidieverstrekker, en zo vergroot hij je kans op een succesvolle aanvraag.

De vragen hieronder helpen jou om te bepalen of het inschakelen van een subsidieadviseur voor jou de juiste keuze is of niet.

Is mijn projectplan al concreet genoeg?

Heb je al een concreet project waar je subsidies voor zoekt? Is het een haalbaar plan en goed uitgedacht? Vaak komt een subsidieadviseur pas in beeld wanneer je plannen al vrij concreet zijn. En bij voorkeur heb je ook al een specifieke subsidieregeling op het oog. Je kunt dan een adviseur een goed afgebakende opdracht geven voor hulp bij je subsidie aanvraag.

Is jouw plan nog niet niet helemaal uitgewerkt? En wil je optimaal gebruik maken van subsidies en fondsen? Dan is het een goed idee om eerst de juiste kennis in huis te halen, bijvoorbeeld met een training of door zicht te krijgen op de actueel beschikbare subsidies en fondsen.

Wat kost het inschakelen van een subsidieadviseur?

Het inschakelen van een subsidieadviseur kost uiteraard geld. Wanneer je een afspraak maakt op basis van no cure no pay dan betaal je tussen de 7% en 15% fee over het toegekende bedrag. Een andere mogelijkheid is betalen op basis van een uurtarief, dit varieert tussen de € 75 en €125 per uur, afhankelijk van de ervaring van de adviseur. Een adviseur heeft ca. 20 tot 40 uur nodig om een projectaanvraag op te stellen, afhankelijk van de omvang van het project. Maak altijd heldere afspraken met de subsidieadviseur en leg deze vast in een overeenkomst.

Wanneer loont het inschakelen van een subsidieadviseur?

Bepaal van tevoren welk budget je beschikbaar hebt voor een adviseur. En kijk ook of de kosten van de adviseur in verhouding staan tot het bedrag dat je wilt aanvragen. Gaat het om een bedrag van meer dan € 40.000? Dan is de aanvraag vaak complexer en dan loont het mogelijk om een adviseur in te schakelen. Vraag je regelmatig juist kleinere bedragen aan? Dan is het rendabeler om de juiste kennis is in huis te halen!


Let op, belangrijk om te weten!

  1. Het is niet toegestaan om je subsidieadviseur te betalen uit het bedrag dat hij of zij voor je geworven heeft. Subsidieverstrekkers of fondsen staan niet toe dat je een post op de begroting zet voor bijvoorbeeld ‘fondsenwerving’, ‘inhuren subsidieadviseur’ of ‘schrijven projectplan’. Ook als je achteraf met posten in je begroting gaat schuiven om je adviseur te betalen, dan kun je zelfs beschuldigd worden van fraude! De reeds verstrekte subsidie kan dan volledig teruggevorderd worden. Betaal dus altijd je adviseur vanuit je eigen budget.
  2. Subsidieadviseur is geen beschermd beroep. Zorg dus dat je met een betrouwbare partij in zee gaat, er zijn veel cowboys op de markt. Doe altijd navraag bij relaties in je netwerk die al ervaringen met een subsidieadviseur of adviesbureau hebben. ZorgSubsidieKalender beschikt ook over een netwerk van gespecialiseerde adviseurs, Ben je dus op zoek naar een adviseur? Dan kunnen we je wellicht matchen. Lees hier meer

Geen budget voor een subsidieadviseur? Een training is dan de oplossing!

Is jouw organisatie afhankelijk van subsidies en fondsen en wil je geen subsidie- en fondsenkansen missen? Dan is een training de juiste oplossing voor jou! Het is dan voordeliger om éénmaal te investeren in een opleiding, dan om steeds weer de hulp in te schakelen van een subsidieadviseur.

Wil je meer weten over onze training? Lees hier verder: ‘Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving‘.

Al 1.500 mensen gingen je voor!

Met deze training krijg je alle kennis in huis om geheel zelfstandig je subsidie- en fondsaanvragen te schrijven. Je kunt de training volgen in één dag of volledig zelfstandig online. Uniek is dat je ook één jaar hulp krijgt bij je projectaanvragen. Ook krijg je één maand toegang onze database met 1.000+ fondsen en subsidies voor zorg en welzijn. Na de training weet je dus hoe je geld kunt aanvragen en waar je de juiste regelingen kunt vinden!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons!

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.