Week van de Innovatieve Zorg: drie regelingen uitgelicht

Van 9 tot en met 16 mei is het de Week van de Innovatieve Zorg. Initiatiefnemer FME vraagt hiermee aandacht voor de toegevoegde waarde van technologie voor de zorg. Er zijn twee grote uitdagingen waar we mee te maken hebben: de zorg wordt duurder én er is een steeds groter personeelstekort. Technologie kan hier een oplossing voor bieden. Laat technologie de zorg verbeteren!

Regelingen voor zorginnovaties in de ZorgSubsidieKalender database

ZorgSubsidieKalender volgt de ontwikkelingen binnen het subsidie- en fondsenlandschap op de voet. Zo zien we dat steeds meer subsidieregelingen en investeringsfondsen organisaties steunen die zich bezighouden met E-health, robotica en andere zorginnovaties. Naast regelingen voor maatschappelijke organisaties en zorginstellingen, vind je daarom in de ZorgSubsidieKalender database ook tal van financieringsmogelijkheden voor kennisinstellingen, bedrijven en start-ups in de zorg.

In het kader van de Week van de Innovatieve Zorg lichten we drie regelingen voor zorginnovaties uit.

Innovatiefonds Ouderenzorg

IFOZ draagt een bijdrage aan duurzaam toegankelijke ouderenzorg. Het aantal ouderen neemt de komende jaren flink toe en ouderen zullen vaker een beroep doen op de zorg. Tegelijkertijd neemt het aantal zorgmedewerkers en mantelzorgers af. Innovatie van de ouderenzorg is noodzakelijk. IFOZ investeert daarom in vernieuwende, innoverende concepten die daaraan bijdragen.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling

BioGeneration Ventures IV

Dit fonds investeert in bedrijven met nieuwe innovatieve technologieën en producten. BioGeneration Ventures IV helpt deze bedrijven richting een succesvolle ontwikkeling van hun product voor de verbetering van behandeling van patiënten. Heb je een startend biotech-bedrijf met een innovatieve technologie, geneesmiddel of product? Dan kom je in aanmerking voor een investering van dit fonds.

Budget: het totaalbedrag is € 140 miljoen
Deadline: jaar rond, het fonds loopt tot en met 2028

Log in en bekijk regeling

INZET – Investering in Zelfstandigheid en Technologie

INZET is een investeringsfonds voor ondernemingen die met zorginnovaties een bijdragen aan de levenskwaliteit van zorgbehoevenden. INZET investeert in ondernemingen die door middel van technologie perspectief bieden op betere preventie en op een hoge kwaliteit van leven aan diverse doelgroepen, waaronder ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking of psychische klachten. 

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling

Ontwikkelt jouw organisatie innovatieve zorgtechnologieën?

In onze fondsen- en subsidiedatabase vind je veel subsidies en fondsen voor robotica, E-health en andere zorginnovaties. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor zorginnovatie.

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.