Wat is een investeringsfonds?

Van klanten krijgen wij soms de vraag of we in onze database met fondsen en subsidies voor Zorg & Welzijn ook investeringsfondsen opnemen. Het antwoord daarop is: ja! Maar wat is een investeringsfonds precies?

Investeren in bedrijven

Een investeringsfonds, of beleggingsfonds, is een grote pot geld die wordt gevuld door verschillende investeerders en beleggers. Bij elk fonds heeft die pot geld, het fondsvermogen, een specifiek doel. Zo zijn er fondsen die in vastgoed of aandelen investeren. Andere fondsen investeren in groeiende of innovatieve bedrijven in een specifieke sector of regio. De investeerders hopen uiteindelijk rendement uit hun investering te halen. De fondsen die in bedrijven investeren doen dit dan ook in de vorm van een (gedeeltelijke) lening.

Investeringsfondsen: van een paar miljoen tot miljarden euro’s

Het geld dat in een investeringsfonds zit, wordt beheerd door een fondsmanager of een team van managers. Zij beslissen in welke bedrijven het geld wordt geïnvesteerd. De grootte van de fondsen varieert enorm. Kleinere fondsen hebben meestal een omvang van een paar miljoen euro, terwijl de grootste investeringsfondsen wel miljarden euro’s omvatten.

Investeringsfondsen in onze database

In onze database vind je investeringsfondsen die zich richten op zorginnovatie van start-ups, scale-ups en ondernemers binnen Zorg en Welzijn, zowel nationaal als regionaal. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n investeringsfonds:

Gilde Healthcare

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde Europese investeringsmaatschappij met twee aparte fondsstrategieën:

  • Venture Growth fonds is gericht op medische technologie, digitale zorgtechnologie en nieuwe geneesmiddelen.
  • Private Equity fonds investeert in winstgevende Europese zorgverleners, toeleveranciers van medische producten en dienstverleners aan de zorgsector in de lower mid-market met een EBITDA tussen € 2.000.000,- en € 15.000.000,-

Budget: tussen € 2.000.000,- en € 50.000.000,-
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk het fonds

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Ben je voor jouw organisatie ook regelmatig op zoek naar investeringsfondsen? En wil je goed zicht krijgen op de fondsen waarop je beroep kunt doen? Dan is onze fondsen- en subsidiedatabase een uitkomst. Met een abonnement op onze database krijg je toegang tot meer dan 1.000 regelingen gericht op Zorg en Welzijn en blijf je altijd op de hoogte.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk onze overzicht van investeringsfondsen.

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.