Waar vind ik subsidie voor mijn bewonersinitiatief?

Je hebt een goed idee voor je straat, buurt of wijk, en je wil dit graag met een groepje medebewoners gaan uitvoeren. Je hebt een plan en er is genoeg draagvlak voor in de wijk. Het enige dat ontbreekt is geld! Hieronder lees je waar je subsidie kunt vinden voor je bewonersinitiatief, zodat je met je initiatief je wijk een stukje mooier en socialer kunt maken!

Hier kun je voor subsidie van je bewonersinitiatief terecht:

Overheden en fondsen moedigen initiatieven van bewoners over het algemeen erg aan. Er zijn dus een heleboel regelingen die financiering kunnen bieden aan jouw initiatief. Iedere regeling heeft natuurlijk een eigen doelstelling, budget, werkgebied, voorwaarden en criteria. Kijk dus goed welk fonds of subsidie het beste bij je initiatief past alvorens aan te vragen, dat kan een hoop tijd en gedoe schelen.

Hieronder een aantal regelingen waar je mogelijk met je initiatief terecht kunt.

oranje vinkje

Oranjefonds – Burendag

Deze regeling is vooral interessant voor klein startende initiatieven die eenmalig iets willen organiseren in de straat of buurt. Je hoeft hiervoor geen stichting of vereniging te zijn, met vier buurtbewoners aanvragen is genoeg.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Dit jaar wordt het op 26 september gevierd. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Budget: € 350 per aanvraag
Deadline: 16 augustus 2020

Log in en bekijk regeling >>  

 

oranje vinkjeFonds 1818 – Bewonersinitiatieven

Projecten die een maatschappelijk doel nastreven in regio Den Haag en omstreken en waarvan bewoners de initiatiefnemers zijn kunnen bij dit fonds terecht. Bij dit fonds hoef je ook geen stichting of vereniging te zijn, er moeten wel minimaal drie betrokken aanvragers zijn.

Budget: maximaal € 1.500,- per aanvraag
Deadline: jaar rond aanvragen

Log in en bekijk regeling >>  

 

oranje vinkje

Onze Buurt 2020

Voor grote plannen en projecten kunnen bewonersinitiaiteven in Limburg een aanvraag doen bij Onze Buurt. Zij reiken ieder jaar een stevig startkapitaal uit aan het beste buurtplan. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er wel een stichting of vereniging zijn of opgericht worden.

Budget: € 60.000,- beschikbaar
Deadline: 27 augustus 2020

Log in en bekijk regeling >>  

 

oranje vinkjeJe gemeente

Veel gemeenten hebben een specifieke regeling voor bewoners initiatieven, die vaak niet al te moeilijk zijn aan te vragen met een relatief korte behandelingstermijn. Ga dus vooral een kijke nemen op de website van je gemeente, en schroom niet om contact met ze op te nemen!
Ben je klant van ons? Log dan in en zoek op jouw regio, ook de regelingen van gemeenten houden we bij!

 

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van regelingen voor bewonersinitiatieven, in onze fondsen- en subsidiedatabase staan er tientallen meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de actuele lijst van subsidies voor bewonersinitiatieven >>