Drie investeringsfondsen voor zorginnovaties

We krijgen regelmatig de vraag of er ook subsidies en fondsen in Zorg & Welzijn zijn voor organisaties mét een winstoogmerk. Alhoewel de meeste regelingen in onze database gericht zijn op de publieke sector, kunnen ondernemers toch op verschillende plekken terecht voor financiering. Met name op het gebied van zorginnovaties vind je als ondernemer of bedrijf financiële steun of investeringen.

Waar vinden ondernemers geld voor het ontwikkelen en lanceren van zorginnovaties?

Naast subsidies vanuit de overheid spelen met name investeringsfondsen een belangrijke rol in de financiering, ontwikkeling en versnelling van zorginnovaties. We delen hieronder een aantal van deze fondsen uit onze database.

Fondsen die investeren in zorginnovaties

Holland Capital

Sinds 1981 investeert Holland Capital in kansrijke Nederlandse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Met een heldere investeringsstrategie spelen ze in op meerjarige trends in aantrekkelijke groeimarkten, waarbij ze zich focussen op Healthcare en Technology.

Budget: investeringen tussen € 250.000,- en € 10 miljoen

Log in en bekijk het fonds

Health Innovations

Health Innovations investeert in jonge bedrijven die de zorg beter en betaalbaarder maken. Ze richten zich onder andere op preventie, diagnose, behandeling en monitoring; eHealth; Health technologie; Digital health; en Health Services. Ze investeren in de Seed en Groei fase en dragen zo bij aan waardecreatie voor de zorg, de ondernemers en de aandeelhouders.

Budget: de eerste financieringsronde is doorgaans een investering van € 100.000,- tot € 500.000,-

Log in en bekijk het fonds

Blue Sparrow Medtech Fund

Het Blue Sparrow Medtech Fund richt zich op start-ups actief in de medische technologie gericht op diagnostica, preventie, bewaking, behandeling of verlichting van ziekten. Ze willen de ontwikkeling van startende medtechbedrijven versnellen, groeibelemmeringen weg nemen en ondersteunen, wat resulteert in een snellere commercialisering en een hogere waarde van de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd.

Budget: € 3,9 miljoen in totaal

Log in en bekijk het fonds

Meer fondsen en subsidies voor zorginnovaties bekijken?

Hopelijk heeft dit lijstje je al verder geholpen. Dit waren maar een paar voorbeelden van investeringsfondsen. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er meer, naast andere fondsen en subsidies die ook zorginnovaties financieren. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor zorginnovaties

Nu ook een gratis kenniswebinar voor ondernemers in de zorg op zoek naar ‘groeigeld’!

Op donderdag 29 september geven we een gratis webinar voor start-ups, scale-ups en zorgondernemers met een innovatie.

Meld je nu aan

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.