Dit fonds investeert in innovaties binnen de ouderenzorg

Zorg voor onze ouderen is belangrijk. Goede zorg, of dat nu in een instelling of thuis is, moet ook in de toekomst gegarandeerd zijn. Maar toekomstbestendige ouderenzorg ontstaat niet vanzelf, daar zijn innovaties binnen de ouderenzorg voor nodig. Daarom hebben vier vooruitstrevende zorgorganisaties hun krachten gebundeld met een innovatie- en participatiemaatschappij om een innovatiefonds op te zetten.

Doel

Met dit fonds leveren zij een bijdrage aan duurzaam toegankelijke ouderenzorg. Het aantal ouderen neemt de komende jaren flink toe en ouderen zullen vaker een beroep doen op de zorg. Tegelijkertijd neemt het aantal zorgmedewerkers en mantelzorgers af. Om ouderen ook in de toekomst van passende zorg en ondersteuning te kunnen voorzien, is innovatie van de ouderenzorg noodzakelijk. Het fonds draagt hieraan bij door te investeren in ventures die zich aan het eind van de opstartfase of aan het begin van de opschalingsfase bevinden.

Wie kan aanvragen?

Ondernemingen die met hun innovatie grote impact kunnen hebben op de ouderenzorg in Nederland.

Criteria (samenvatting)

  • De innovatie dient bij te dragen aan duurzaam toegankelijke ouderenzorg door te vernieuwen op het gebied van ‘Anders Werken’ of ‘Zelfredzaamheid Thuis’.
  • Het fonds gelooft dat verschillende typen innovaties kunnen bijdragen aan toegankelijke en betaalbare ouderenzorg. Daarom richten ze zich op zowel technologische als sociale en organisatorische innovaties.
  • Het fonds investeert voornamelijk in innovaties die zich aan het eind van de opstartfase of het begin van de opschalingsfase bevinden, omdat ze dan al hun toegevoegde waarde hebben laten zien.
  • Er worden ondernemers geselecteerd die beschikken over een valide propositie, goed businessplan en een sterk directieteam.
  • Het fonds wil actieve betrokkenheid bij het ontwikkelen van de venture om waarde toe te voegen.

Budget: geen vaststaand bedrag

Deadline: jaar rond

Ben je al klant? Log dan in en bekijk de volledige regeling

Op de hoogte blijven van subsidies en fondsen voor zorginnovatie?

Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Bekijk onze abonnementen

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.