Vind subsidie voor jouw project in Amsterdam

Zoek je financiering voor jouw maatschappelijk initiatief in Amsterdam? Heb je een goed projectidee maar ben je nog op zoek naar geld om het te realiseren? We helpen je graag op weg. ZorgSubsidieKalender heeft een database met meer dan 1000 fondsen en subsidies voor Zorg & Welzijn. Daar zit natuurlijk ook een groot aantal regelingen voor Amsterdam tussen! We delen in dit artikel een aantal van de subsidie mogelijkheden in Amsterdam. Zo heb je een beter idee van de mogelijkheden én wie weet vind je de geschikte regeling voor jouw project!

Subsidies in Amsterdam 

In onze hoofdstad zijn er tal van maatschappelijke initiatieven actief. Echter wordt het voor veel organisaties steeds moeilijker om hun financiering rond te krijgen in een stad die steeds duurder wordt. Vandaar dat het van belang is dat jouw organisatie goed op de hoogte is van de financieringsmogelijkheden voor jouw project. Allereerst is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij de gemeente Amsterdam. De gemeente heeft namelijk verschillende subsidiemogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor  culturele activiteiten. Daarnaast zijn er een aantal fondsen die zich specifiek richten op de regio Amsterdam. Het kan zeker lonen om de regionale subsidiemogelijkheden te onderzoeken aangezien de concurrentie op lokaal niveau minder groot is dan op nationaal niveau. Tenslotte, is het ook mogelijk om bij een nationaal fonds een aanvraag in te dienen voor jou lokale project. Om je op weg te helpen, lichten we een aantal subsidies in Amsterdam voor je uit:

oranje vinkje

Stichting Amsterdam 750 – Subsidie voor jouw activiteit of project: 750ste verjaardag Amsterdam

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Stichting Amsterdam 750 gaat deze verjaardag vanaf 27 oktober 2024 een jaar lang samen vieren. Amsterdammers kunnen zelf bepalen hoe ze invulling willen geven aan de 750e verjaardag van hun stad. Je kunt subsidie aanvragen voor je activiteit of project.

Budget: er kan subsidie worden aangevraagd voor € 10.000,-, € 20.000,- of € 50.000,-.
Deadline: aanvragen is mogelijk tot het maximaal aantal aanvragen is bereikt.

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Stichting Witte Bedjes

Het doel van de stichting is om het leven van zieke kinderen en kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking in Groot-Amsterdam een beetje te veraangenamen. Non-profit instellingen in en om Amsterdam, die werken met zieke en/of gehandicapte kinderen, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage.

Budget: geen vaststaand bedrag:
Deadline: jaar rond. Het bestuur komt vier keer per jaar bijeen. 15 november voor de Sinterklaasaanvraag.

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Gemeente Amsterdam – Maatschappelijk initiatief

Particulieren en organisaties kunnen subsidie aanvragen voor maatschappelijke initiatieven waarbij ze (een deel van de) taken overnemen van overheidsorganisaties en welzijnsinstellingen. Of inspringen op een nieuwe ontwikkeling.

Budget: afhankelijk van de wijk
Deadline: jaar rond. Dien jouw aanvraag uiterlijk 8 weken voor de start van de activiteiten in.

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven van de fondsen en subsidies in Amsterdam?

Wil je alle subsidiemogelijkheden voor Amsterdam bekijken? Of ben je breder op zoek naar fondsen en subsidies? Dan biedt de ZorgSubsidieKalender database een uitkomst. Onze database bevat namelijk  meer dan 1.000 subsidies voor de Zorg & Welzijn sector. De database bevat internationale, nationale, regionale én lokale regelingen. Zo vind je snel een subsidie in jouw regio die past bij jouw project!

Neem een abonnement op de database 

…of neem een gratis proefabonnement >>

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.