Versterk de organisatiekracht van je initiatief dankzij dit fonds

MAEX faciliteert overheden, bedrijven, andere fondsen en particulieren bij het realiseren van sociale impact. Het helpt organisaties die impact willen maken met het vinden van passende sociale initiatieven om mee samen te werken. Via een fonds dat gevuld wordt door partners bieden zij regelmatig financiële steun aan initiatieven over heel Nederland.

Doel: de organisatiekracht van initiatieven versterken

Het fonds is bedoeld voor initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken, een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. Denk hierbij aan advies- of organisatiekosten zoals :

  • vergroten zichtbaarheid, naamsbekendheid, marketing/communicatie
  • verbeteren financiële administratie of wijze van financiering
  • versterken backoffice
  • verbeteren positionering of strategie
  • training van medewerkers of vrijwilligers
  • projecten of activiteiten die bijdragen aan bovenstaande

Wie kan aanvragen?

De subsidieoproepen zijn altijd regionaal. Maatschappelijke initiatieven die geografisch binnen de oproep vallen kunnen een aanvraag doen. De komende maanden staan er een heleboel financieringsrondes gepland. Log in en bekijk de oproep voor jouw regio:

Voor Groningen en Utrecht zijn er over een paar maanden financieringsrondes gepland.

Criteria (samenvatting)

De voorwaarden om aan te vragen kunnen per oproep variëren. In het algemeen gaat de voorkeur uit naar initiatieven die verder zijn dan de plan- of startfase waar vrijwilligers bij betrokken zijn. Verder is het belangrijk dat je project bijdrage aan de buurt of wijk. Door nieuwe ontmoetingen mogelijk te maken of mensen aan te zetten zet zich verder te ontwikkelen, elkaar te helpen en versterken.

Budget: € 500,- tot € 2.500,- per aanvraag

Deadline: afhankelijk van call. Een oproep staat een week open voor aanvragen. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Op de hoogte blijven en alle regelingen zien?

Altijd weten waar, voor wat en wanneer je financiering kunt aanvragen? Met een jaarabonnement krijg je toegang tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn en blijf je actueel geïnformeerd.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de 46 nieuwe subsidies en fondsen van afgelopen maand >>

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.