Subsidies voor kankeronderzoek die jij kunt aanvragen!

We delen deze week graag twee subsidies voor kankeronderzoek. Kanker blijft de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. In 2020 werden in er in ons land ongeveer 116.000 nieuwe gevallen van kanker vastgesteld.  Onderzoek naar een betere behandeling of preventie van de ziekte is dus cruciaal. Er lopen al een aantal veelbelovende projecten voor vroege opsporing van kanker. Toch zijn er nog een hoop vragen onbeantwoord en is er nog geen medicijn tegen deze veel voorkomende ziekte.

Welke subsidies voor kankeronderzoek kan ik aanvragen?

In de database van ZorgSubsidieKalender nemen we ook regelingen voor medisch- en Zorg & Welzijn gerelateerd onderzoek op. Je vind er dus ook verschillende financieringsmogelijkheden voor kankeronderzoek. We lichten er hieronder twee van uit.

Nationaal Fonds tegen Kanker

Het Nationaal Fonds tegen Kanker stimuleert en subsidieert wetenschappelijk onderzoek gericht op verbetering van behandeling en zorg voor mensen met kanker. Het NFtK draagt bij aan het initiëren, stimuleren en subsidiëren van wetenschappelijk onderzoek en projecten die gericht zijn op mensgerichte behandeling zoals voeding, beweging, en welzijn binnen de oncologische zorg. Hierbij is het belangrijk dat het onderzoek snel kan bijdragen aan het verbeteren van de behandeling of zorg voor mensen met kanker.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: In plaats van het indienen van een subsidieaanvraag verzoeken zij je eerst per mail in contact te komen om uw ideeën te delen. Dit is het hele jaar mogelijk.

Naar regeling

Nijbakker-Morra Stichting – Stipendia onderzoekers

Stichting Nijbakker-Morra ondersteunt kankeronderzoek met beurzen en stipendia voor (afgestudeerde) academici die oncologisch onderzoek willen verrichten in het buitenland. Het geld wordt gebruikt voor de vergoeding van reis- en verblijfskosten aan een buitenlandse universiteit of onderzoeksinstituut.

Budget: maximaal € 9.600,- per aanvraag
Deadline: 1 december 2024

Naar regeling

Meer fondsen en subsidies

Alle subsidies en fondsen voor kankeronderzoek uit onze database bekijken? Log dan in!

Nog geen abonnee? Neem dan een jaarabonnement

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.