Twee subsidies voor kankeronderzoek uitgelicht

We delen deze week graag twee subsidies voor kankeronderzoek. Kanker blijft de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. In 2018 werden in er in ons land ongeveer 116.000 nieuwe gevallen van kanker vastgesteld. Onderzoek naar een betere behandeling of preventie van de ziekte is dus cruciaal.

ZonMw lichtte deze maand in het kader van borstkankermaand de verschillende onderzoeken dat het financiert uit. Ook in November blijft de ziekte onder de aandacht met Movember, een evenement om aandacht te vragen en fondsen te werven voor onder andere prostaatkanker en teelbalkanker.

Welke subsidies voor kankeronderzoek kan ik aanvragen?

In de database van ZorgSubsidieKalender nemen we ook regelingen voor medisch- en Zorg & Welzijn gerelateerd onderzoek op. Je vind er dus ook verschillende financieringsmogelijkheden voor kankeronderzoek. We lichten er hieronder twee van uit.

oranje vinkje

KWF – Programma Onderzoek en Implementatie

KWF Kankerbestrijding streeft naar minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Ze hebben weer een call openstaan voor onderzoeksprojecten, hoogrisicoprojecten, onderzoek consortia en beurzen voor jonge onderzoekers en clinici.
Budget: richtlijn tussen € 150.000,- en € 500.000,- afhankelijk van financieringsvorm.
Deadline: 18 december 2019, 12.00 uur

Naar regeling >>  

oranje vinkje

VIOZ-fonds – Subsidie voor verbeteren integrale, oncologisch zorg

Het fonds biedt subsidiemogelijkheden voor de (co)financiering van kleinschalige projecten die gericht zijn op de verbetering van de integrale, oncologische zorg in Nederland. Het heeft voor de komende beleidsperiode gekozen voor het thema ‘Cancer Survivorship’ en projecten gericht op het verbeteren van integrale zorg in samenwerking met patiëntenorganisaties.
Budget: geen vaststaand bedrag, kan meer zijn dan € 60.000,- per aanvraag
Deadline: 1 april 2020

Naar regeling >>  

Meer fondsen en subsidies

Inloggen voor klanten >>

Wil je alle regelingen bekijken? Neem dan een jaarabonnement >>