Europese subsidies: financieringsprogramma’s uitgelicht

Er zijn een aantal subsidies, fondsen en andere financieringsmogelijkheden op Europees niveau beschikbaar. Dit zijn dan regelingen van de Europese Unie of samenwerkingen met de EU, die instanties vanuit alle lidstaten aan kunnen vragen. Maar ook andere partijen bieden op Europees niveau mogelijkheden. Vaak gaan deze subsidies dan over onderwerpen zoals klimaat, zorg, migratie of digitalisering.

Europese subsidies

De Europese Unie draagt op veel manieren bij aan de verbetering van zorg en welzijn. Zo bieden zij grants voor studenten en (startende) onderzoekers, subsidies voor marktonderzoek van nieuwe technologieën, of ondersteuning voor andere innovaties. Sommige van deze subsidies zijn meerdere jaren geldig en kunnen de gehele periode aangevraagd worden. Andere subsidies zijn maar een kortere tijd beschikbaar. Vaak zijn deze subsidieoproepen ingewikkeld en is informatie verspreid beschikbaar. Wij pluizen deze informatie voor je uit en zetten dit dan in onze database voor je op een rijtje. Momenteel hebben wij een flinke hand vol van dit soort Europese regelingen. Hier lichten we er twee voor je uit.

Innovative Health Initiative (IHI) – IHI call 3

Het Innovative Health Initiatieve (IHI) is een publiek-privaat partnerschap tussen de Europese Unie en de Europese life science industrieën. Met deze call willen de partijen onderzoek ondersteunen in verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld voor ziektes die de volksgezondheid schaden of zeldzaam zijn, mentale gezondheidsproblemen, ziekenhuisefficiëntie of patiënt-gegenereerd bewijs. Deze onderwerpen zijn verdeeld over vijf verschillende topics binnen deze call.

Budget: tussen de € 24.000.000,- en € 30.000.000,-
Deadline: 15 maart 2023

Log in en bekijk het programma 

Horizon Europe – EIC Transition

De European Innovation Counctil (EIC) ondersteunt innovatie. Dit doen zij door het financieren van zowel fundamenteel onderzoek, als start-ups en scale-ups. Deze financiering helpt om baanbrekende technologische innovaties te ontwikkelen tot een markt-klaar product. De projecten moeten de technologische- en marktontwikkeling van het product onderzoeken, het liefst met feedback van mogelijke klanten en gebruikers.

Budget: meer dan €9.000.000,- voor 2024
Deadline: Jaar rond, met tussentijdse deadlines, wisselend per onderwerp

Log in en bekijk het programma

Op de hoogte blijven van de beschikbare Europese subsidies in zorg en welzijn?

In de ZorgSubsidieKalender houden wij ook regelingen bij op Europees niveau en vatten wij de benodigde informatie voor je samen. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan regelmatig in en bekijk alle nieuwe en vernieuwde regelingen in de categorie nieuw. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.