Deze drie subsidies kunnen hogescholen nu aanvragen

Niet alleen maatschappelijke organisaties, zorginstellingen, bedrijven, verenigingen of universiteiten maken aanspraak op fondsen en subsidies. Ook hogescholen komen in aanmerking voor regelingen. Die regelingen vind je terug in de ZorgSubsidieKalender database. Bekijk hieronder drie voorbeelden van regelingen voor hogescholen uit de ZorgSubsidieKalender database.


Deze subsidies kunnen hogescholen nu aanvragen

NWA Wetenschapscommunicatie call

De verbinding tussen wetenschap en samenleving versterken door goede wetenschapscommunicatie. Dat is het doel van deze oproep van NWO. Met deze subsidie steunt NWO projecten die zich richten op doelgroepen die niet vanzelfsprekend met wetenschap in aanraking komen en onvoldoende beeld hebben van wat wetenschap is en betekent voor de maatschappij. Wetenschappers of andere aanvragers verbonden aan universiteiten en hogescholen, kunnen een aanvraag doen.

Budget: maximaal € 150.000,- per aanvraag
Deadline: 15 juni 2022

Log in en bekijk regeling  

Zestor – (Mede)zeggenschap over werkdruk

Hoe zet je werkdrukbeleid goed om naar de praktijk? Via deze regeling van Zestor ontvangen medezeggenschapsraden en hogescholen subsidie om, door inzet van een deskundige, ondersteuning te krijgen bij het meedenken en adviseren over het omzetten van beleidsplannen naar concrete werkdrukaanpakken. Zestor helpt hogescholen en medewerkers door het in gang zetten van ondersteunende onderzoeksopdrachten en activiteiten in het verlengde van de cao-afspraken rondom onder andere duurzame inzetbaarheid, mobiliteit en professionalisering.

Budget: maximaal € 2.500,- per aanvraag
Deadline: 31 januari 2023

Log in en bekijk regeling  

Subsidie opleiding verpleegkundig specialist

Deze subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is bedoeld om de kosten van de opleidingen tot advanced nurse practioner en tot physician assistant te bekostigen. Hogescholen die van het Ministerie van VWS goedkeuring hebben om deze opleidingen aan te bieden, komen in aanmerking voor deze subsidie.

Budget: € 1.875,- per maand per student voor de duur van de opleiding
Deadline: vóór 1 november van het betreffende studiejaar

Log in en bekijk regeling  

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Wil je meer fondsen en subsidies voor hogescholen zien, en hierover actueel geïnformeerd blijven? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk de actuele lijst van regelingen voor hogescholen.

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.