Subsidie voor stimuleren van sport en gezonde leefstijl

Het aantal volwassenen met obesitas stijgt snel en dat is zorgelijk. Eén van de oorzaken is te weinig lichaamsbeweging. Gelukkig zijn er vele subsidies en fondsen die die sport en een gezonde leefstijl stimuleren.

Een volwassene heeft minimaal 2,5 uur beweging nodig in de week, want zowel matig als zwaar intensief bewegen draagt bij aan een betere gezondheid. In onze database vind je 200+ subsidies en fondsen om sport- en beweegactiviteiten te stimuleren. Hieronder bespreken we er vijf.

Het belang van voldoende beweging

Lichaamsbeweging zorgt er voor dat je beter slaapt, je stemming beter is en dat je lichaam gezond blijft functioneren. En zo verklein je ook de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en problemen met bloeddruk en cholesterol (Bron: Thuisarts). Door ook nog eens te kiezen voor een sport in de buitenlucht, zoals fietsen, wandelen of hardlopen worden deze positieve effecten nog eens extra versterkt.

Regelmatig bewegen is al helemaal gezond en belangrijk voor ouderen. Naast de bovengenoemde voordelen, voorkomt voldoende beweging ook geestelijke en lichamelijke achteruitgang, dementie en botbreuken.

Vijf subsidies en fondsen voor een gezonde leefstijl

Soms is er geld nodig om activiteiten te organiseren waardoor mensen meer gaan bewegen. Gelukkig staan er in onze subsidiekalender database meer dan 200 regelingen die zich richten op het stimuleren van sportief gedrag en gezonde leefstijl. Hieronder zie je er vijf:

Hersenstichting – Duofietsen subsidie

De Hersenstichting biedt (zorg)instellingen jaarlijks de mogelijkheid om een bijdrage te ontvangen voor de aanschaf van een duofiets. Samen met de partners Van Raam en Vegro heeft Hersenstichting een ‘limited edition’ versie van de Fun2Go fiets ontwikkeld. Het doel van deze regeling is om mensen met een hersenaandoening meer te laten bewegen in de buitenlucht als dat zelfstandig niet meer, of minder goed, kan.

Budget: maximaal € 2.168,- per aanvraag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk de hele regeling

Noord-Brabant – Gebiedsimpuls grenscorridor – Recreatieve routes

Projecten voor de aanleg of verbetering van fiets-, wandel- en ruiterpaden en de aanleg of verbetering van kleine recreatieve plekken komen in aanmerking voor subsidie van de provincie. Ook voor het aanleggen of verbeteren van bruggen, tunnels of trekpontjes ten behoeve van fiets-of voetpaden en het aanleggen van informatievoorzieningen ten behoeve van recreatie, is een financiële bijdrage mogelijk.

Budget: minimaal € 5.000,- per aanvraag
Deadline: 2 december 2024

Log in en bekijk de hele regeling

Gemeente Haarlem – Subsidie sportgoederen

Als niet-winstgevende sportorganisatie kun je subsidie krijgen voor sportgoederen, zoals matten, scoreborden, doelen of schaaksets. Het is alleen bedoeld voor spullen die minstens 10 jaar meegaan en helpen bij het beoefenen van de sport in de gemeente Haarlem

Budget: maximaal € 3.250,- per organisatie
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk de hele regeling

Dirk Kuyt Foundation

Voor velen is sporten vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit helaas niet het geval. De Dirk Kuyt Foundation biedt financiële ondersteuning voor sportverenigingen en organisaties om sport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Sportverenigingen en/of organisaties die volledig afhankelijk zijn van vrijwilligers, sponsoren en fondsen kunnen een aanvraag indienen.

Budget: geen vaststaand bedrag

Deadline: jaar rond

Log in en bekijk de hele regeling

Triodos Foundation

Triodos Foundation ondersteunt projecten die positieve en blijvende verandering realiseren, ook op het gebied van voeding en gezondheid. Ze ondersteunen projecten die zorgen voor een positieve en blijvende verandering. Ze zoeken initiatieven die problemen bij de wortel aanpakken en niet aan symptoombestrijding doen. Projecten die denk- en weeffouten in de samenleving aan het licht brengen.

Budget: geen vaststaand bedrag, bijdragen variëren van € 1.000,- tot € 20.000,-

Deadline: jaar rond

Log in en bekijk de hele regeling

 

Meer weten over subsidies en fondsen voor een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl is een belangrijk thema in het domein van Zorg en Welzijn. Houd jouw organisatie zich ook bezig met het stimuleren van een gezonde leefstijl? In onze database vind je 200+ subsidies en fondsen die zich specifiek richten op het stimuleren van een gezond, bewegend leven voor iedereen. Met een abonnement krijg je én word je ook wekelijks op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen in het subsidielandschap voor Zorg en Welzijn.

Bekijk het jaarabonnement

ZorgSubsidieKalender is dé subsidie- en fondsenspecialist voor Zorg & Welzijn. Onze database bevat 1.000 regelingen en wordt wekelijk geactualiseerd met de nieuwste deadlines. 

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.