Financiering van kankeronderzoek: twee fondsen uitgelicht

Kankeronderzoek en wetenschappelijk onderzoek in het algemeen kunnen uiteraard niet uitgevoerd worden zonder financiële middelen. Deze middelen worden grotendeels verstrekt door de overheid, het bedrijfsleven en andere lokale of internationale fondsen. Op dit moment staan er in de ZorgSubsidieKalender database maar liefst 88 regelingen open voor onderzoek dat te maken heeft met Zorg & Welzijn.

Deze week lichten we hiervan 2 fondsen uit die kankeronderzoek (mede) mogelijk maken.

Deze fondsen financieren momenteel kankeronderzoek

oranje vinkje

Wereld Kanker Onderzoek Fonds – Jaarlijks beursprogramma

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds maakt onderzoek financieel mogelijk door middel van beursprogramma’s voor onderzoek. De beursprogramma’s worden gecoördineerd en beheerd door World Cancer Research Fund (WCRF) International. Het reguliere beursprogramma maakt onderzoek mogelijk naar de rol van voeding, voedingspatroon, lichaamsgewicht en lichaamsbeweging bij de preventie en overleving van kanker.

Budget: maximaal € 380.000,- per aanvraag
Deadline: 16 november 2020

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeNijbakker-Morra Stichting – Kankeronderzoek bevorderen

Het doel van de stichting is het bevorderen van kankeronderzoek. De stichting ondersteunt personen die kankeronderzoek doen door het verlenen van stagebeurzen, stipendia voor onderzoekers en uitreiken van geldprijzen aan studenten.

Budget: voor stipendia onderzoekers maximaal € 9.600,-; voor masterstudenten maximaal € 1.800,- (binnen Europa) en € 3.000,- (buiten Europa); voor studenten een prijs van € 2.500,-
Deadlines:

  • stagebeurzen masterstudenten: 1 oktober 2020;
  • scriptieprijs studenten: 1 november 2020;
  • stipendia onderzoekers: 1 december 2020.

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer regelingen voor onderzoek zien?

Dit waren twee voorbeelden van regelingen gericht op kankeronderzoek. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op onderzoek >>