Onderzoek naar kanker: twee fondsen uitgelicht

Kankeronderzoek en wetenschappelijk onderzoek in het algemeen kunnen niet uitgevoerd worden zonder financiële middelen. Deze subsidies en fondsen worden grotendeels verstrekt door de overheid, het bedrijfsleven en andere lokale of internationale fondsen. De diagnose, behandeling en het herstel van kanker vergt veel van de patiënt en ook van zijn of haar omgeving. Het is een ingrijpende ziekte met veel gevolgen. Daarom is het fijn dat er vaak regelingen ter beschikking gesteld worden rondom dit thema, zodat er vooruitgang geboekt kan worden. In de ZorgSubsidieKalender database vind je vele van deze regelingen. Deze week lichten we er twee uit.

Deze fondsen financieren momenteel kankeronderzoek

oranje vinkje

KWF – Themacall Advancement of biomarkers to daily practice

KWF stelt een fonds op voor onderzoek naar biomarkers om patiënten met risico op kanker te identificeren, behandeleffect te monitoren of terugkeer of progressie van de ziekte vroeg op te sporen. Een probleem is dat veelbelovende nieuwe biomarkers vaak onvoldoende worden opgevolgd in (prospectieve) klinische studies en daardoor zelden de praktijk halen. KWF wil dit doorbreken en nodigt onderzoekers uit om een multidisciplinair team bijeen te brengen om veelbelovende (combinaties van) biomarkers naar de volgende fase richting klinische toepasbaarheid te brengen.

Budget: Tussen de € 800.000,- tot € 2.000.000,- per voorstel.
Deadline:
13 december 2022, 12.00 uur (pre-proposals)
11 april 2023, 12.00 uur (full proposals)

Log in en bekijk regeling >>  


oranje vinkje
Aglaia Oncology Funds

Aglaia is een investeringsfonds dat investeert in kankeronderzoek dat mogelijk kan leiden tot de ontwikkeling van nieuwe medicijnen bij de behandeling van kanker. Hierbij wordt specifiek gefocust op kankermedicatie in de beginfase van ontwikkeling, met potentie om de kankerdiagnose en -behandeling te transformeren. Ook is er ruimte voor onderzoek naar verschillende typen medicijnen in verschillende onderzoeksfasen.

Budget: Geen vaststaand bedrag. Dit is een investeringsfonds, dus het betreft een lening.
Deadlines: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  


Op de hoogte blijven en meer regelingen voor onderzoek zien?

Dit waren twee voorbeelden van regelingen gericht op kankeronderzoek. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er nog veel meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op onderzoek >>