Onderzoek naar kanker: vier fondsen uitgelicht

Kankeronderzoek en wetenschappelijk onderzoek in het algemeen kunnen niet uitgevoerd worden zonder financiële middelen. Deze subsidies en fondsen worden grotendeels verstrekt door de overheid, het bedrijfsleven en andere lokale of internationale fondsen. De diagnose, behandeling en het herstel van kanker vergt veel van de patiënt en ook van zijn of haar omgeving. Het is een ingrijpende ziekte met veel gevolgen. Daarom is het fijn dat er vaak regelingen ter beschikking gesteld worden rondom dit thema, zodat er vooruitgang geboekt kan worden. In de ZorgSubsidieKalender database vind je vele van deze regelingen, waarvan we er deze week vier uitlichten.

Deze fondsen financieren momenteel onderzoek naar kanker

Maag Lever Darm Stichting – MLDS Call Subsidielijn 2024

Binnen deze subsidielijn financiert de MLD Stichting veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken ter bevordering van vroege opsporing van spijsverteringsziekten en onderzoeken die zich inzetten voor betere kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringsziekte.

Budget: Maximaal € 260.000,- voor grotere aanvragen met een looptijd van maximaal 4 jaarVoor kleine aanvragen is er maximaal € 160.000,- beschikbaar met een looptijd van maximaal 2 jaar.
Deadline: 4 maart 2024, 12.00 uur (vooraanvraag) en 1 juli, 12.00 uur (volledige aanvraag)

Log in en bekijk regeling


Aglaia Oncology Funds

Aglaia is een investeringsfonds dat investeert in onderzoeken naar kanker die mogelijk leiden tot de ontwikkeling van nieuwe medicijnen bij de behandeling van kanker. Hierbij ligt de focus specifiek op kankermedicatie in de beginfase van ontwikkeling, met potentie om de kankerdiagnose en -behandeling te transformeren. Ook is er ruimte voor onderzoek naar verschillende typen medicijnen in verschillende onderzoeksfasen.

Budget: Geen vaststaand bedrag. Dit is een investeringsfonds, dus het betreft een lening.
Deadlines: Jaar rond

Log in en bekijk regeling 

IKNL – Subsidie voor projecten over integrale zorg

Het fonds van Stichting Vrienden Integrale Oncologische Zorg (VIOZ) biedt subsidiemogelijkheden voor de (co)financiering van kleinschalige projecten die gericht zijn op de verbetering van de integrale, oncologische zorg in Nederland. Stichting VIOZ is een zelfstandige stichting, die afstemt met IKNL.

Budget: Geen vaststaand bedrag
Deadlines: 1 april 2024 en 1 oktober 2024

Log in en bekijk regeling

KiKa – voor onderzoek naar kinderkanker: meerjarige programma’s

KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek naar kanker en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Met de giften en bijdragen die KiKa ontvangt, financieren ze wetenschappelijk en klinisch onderzoek naar kinderkanker. Dit moet leiden tot een beter inzicht in hoe kinderkanker ontstaat, hoe het beter kan worden gediagnosticeerd en hoe het kan worden behandeld met zo weinig mogelijk bijwerkingen. Ieder jaar financiert KiKa één meerjarig programma.

Budget: Maximaal € 2.500.00,- voor maximaal 6 jaar
Deadlines: 1 april 2024 (vooraanvraag)

Log in en bekijk regeling


Op de hoogte blijven en meer regelingen voor onderzoek zien?

Dit waren twee voorbeelden van regelingen gericht op kankeronderzoek. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er nog veel meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op onderzoek

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.