Hoe starten we een zorgboerderij met subsidie?

Ben je gepassioneerd over het combineren van zorg en landbouw en droom je ervan om een zorgboerderij te starten? Zo ja, dan vraag je je misschien af hoe je aan de nodige financiering komt?

Subsidies kunnen helpen om de financiering rond te krijgen zodat je je droom kunt waarmaken. In dit artikel duiken we diep in het thema ‘starten van een zorgboerderij met subsidie’. Je ontdekt wat een zorgboerderij is, voor wie het bedoeld is, wie er een kan starten, en het allerbelangrijkste: hoe je je zorgboerderij kunt financieren met behulp van subsidies. Dus, of je nu een professional in de zorg bent, een liefhebber van het plattelandsleven, of beide, dit artikel is speciaal voor jou!

Wat is een zorgboerderij?

Een zorgboerderij, de perfecte combinatie van landbouw en zorg, biedt een kalme, natuurlijke setting waar mensen die extra zorg nodig hebben, kunnen deelnemen aan zinvolle activiteiten, variërend van tuinieren tot dierverzorging. In de veilige omgeving van een zorgboerderij staat de zorgvrager centraal en draagt hij of zij bij aan het dagelijkse leven op de boerderij.

Wie profiteert van een zorgboerderij?

Een zorgboerderij kan een fijne woon- en of werkplek zijn voor verschillende doelgroepen, waaronder mensen met mentale problemen, gedragsstoornissen, verstandelijke of lichamelijke beperkingen, ouderen, of kinderen en jongeren die speciale zorg nodig hebben. De juiste ondersteuning en begeleiding op een zorgboerderij kan een positief effect hebben op het welzijn van de zorgvragers.

Wie kan een zorgboerderij starten?

Wie over de passie voor zorg en landbouw beschikt, en bereid is om te leren en groeien, kan een zorgboerderij starten. Het starten van een zorgboerderij is een ondernemende en verantwoordelijke taak. Er zijn veel belangrijke stappen die gezet moeten worden om te zorgen dat je zorgboerderij zowel een veilige, heilzame plek is voor zorgvragers als een gezond bedrijf.

Starten van een zorgboerderij met subsidie

Het vinden van financiering voor een zorgboerderij kan een uitdaging zijn, maar er zijn diverse mogelijkheden, zoals subsidies, fondsen, investeerders, leningen en zorginkoop. Daarnaast zijn er nog andere financieringsmogelijkheden zoals het aantrekken van investeerders, crowdfunding of het afsluiten van contracten met zorginstellingen of gemeentes.

Gebruik de ZorgSubsidieKalender bij de start van jouw zorgboerderij!

Het lijkt misschien een grote uitdaging om een zorgboerderij op te zetten, vooral wanneer het aankomt op de financiering. Maar, ZorgSubsidieKalender kan je helpen! In onze uitgebreide database met actuele subsidies en fondsen vind je passende regelingen die je kunnen helpen jouw zorgboerderij-droom te realiseren.

Ben je nieuw in de wereld van subsidie- en fondsenwerving? Geen zorgen! ZorgSubsidieKalender biedt een training aan waarin je leert hoe je een professional wordt in het aanvragen van subsidies en fondsen.

Start een zorgboerderij en maak je droom waar! De ZorgSubsidieKalender biedt je zicht op alle actuele regelingen.

Passende subsidies en fondsen voor het starten van een zorgboerderij

FNO klein geluk

Iedereen streeft naar geluk. We willen ons goed voelen, meedoen in de maatschappij en onze eigen beslissingen nemen. Voor mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid is dit niet vanzelfsprekend. Uit onderzoek blijkt dat zij gemiddeld (veel) minder gelukkig zijn dan anderen. Het programma Klein Geluk levert daarom een bijdrage aan hun ervaren kwaliteit van leven.

Budget: maximaal € 20.000,- per aanvraag
Deadline: 13 oktober 2023, 14:00 uur (subsidie ronde opent 1 september 2023, 14:00 uur)
Log in en bekijk regeling >>

Gemeente Utrecht – Subsidies voor welzijn, zorg en gezondheid

Bij de Gemeente Utrecht kunnen voor verschillende onderwerpen subsidie aangevraagd worden in het domein welzijn, zorg en gezondheid. Er zijn verschillende regelingen voor welzijn, zorg en gezondheid waaronder o.a:

Budget: voor elke subsidie is er een ander budget beschikbaar.
Deadline: afhankelijk van de regeling
Log in en bekijk regeling >>

VSBfonds – Mens & Maatschappij

Als sociaal fonds vinden ze het belangrijk om financiële steun te geven aan projecten die zich richten op actief burgerschap. Dit zijn projecten die ervoor zorgen dat mensen grip kunnen krijgen en houden op hun eigen leven. Want ieder mens heeft de behoefte om zelf vorm te geven aan zijn leven. Daarnaast vinden we het belangrijk projecten te steunen waarbij mensen verantwoordelijkheid nemen voor anderen en zo een mooie bijdrage leveren aan het grotere geheel.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling >>

 Bekijk het abonnement

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.