Onderzoek naar leefstijl in de zorg

We houden alle actualiteiten nauwkeurig bij over beschikbare subsidies en fondsen en dus delen we graag alvast een regeling waarover ZonMw onlangs een vooraankondiging deed. ZonMw, de Samenwerkende Gezondheidsfondsen(SGF) en de Topsector Life Sciences &Health (Health~Holland) willen in maart een subsidie openstellen voor onderzoek naar leefstijl in de zorg. Het is een specifieke subsidie waar op dit moment nog niet alle voorwaarden over bekend zijn. Zodra de subsidie definitief beschikbaar komt verwerken we de volledige regeling in de ZorgSubsidieKalender, maar we wilden jullie al wel vast op de hoogte brengen dat de subsidie er aan komt. Dus houdt onze SubsidieKalender goed in de gaten!

Hieronder alvast de informatie die we al hebben.

Het doel van de subsidie

Het doel van de subsidie is om leefstijl een integraal onderdeel te maken van de reguliere zorg én voor mensen met een gezondheidsklacht, aandoening of ziekte. Binnen de gehele subsidieoproep vragen ze nadrukkelijk aandacht voor (toekomstige) implementatie.

De twee pijlers van de subsidie

De subsidie richt zich op twee pijlers en voor de tweede pijler komt er een PPS-toeslag beschikbaar. Met deze toeslag stimuleren ze innovatief onderzoek door publiek-private samenwerking (PPS). Let op: dat in de PPS voorwaarden staat onder andere een verplichte cofinancieringseis! De twee pijlers zijn:

oranje vinkje

Onderzoek naar de effectiviteit van de inzet van leefstijl binnen de zorg

oranje vinkje

Onderzoek naar generieke (biologische en/of gedrags) werkingsmechanismen van leefstijl die van invloed zijn op meerdere ziekten.

Digitale bijeenkomst op 11 april

Op 11 april wordt er een digitale informatiebijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden in de subsidie. Hierin lichten ze de regeling toe en beantwoorden eventuele vragen. Binnenkort laat ZonMw weten hoe je je hiervoor kunt aanmelden. Dus zeker interessant om in je agenda te zetten als de subsidie past bij jou.

Wil je op de hoogte blijven en meer subsidies en fondsen zien?

Dit is slechts één voorbeeld van een subsidie die onze database terechtkomt. Inmiddels staan er al ruim 1000 actuele regelingen in en het aantal groeit wekelijks. Daarmee zijn we de grootste subsidie- en fondsendatabase voor Zorg & Welzijn. Heb je nog geen abonnement en wil je meer weten over onze database, hoe die werkt en welke fondsen en subsidies je er allemaal in kunt vinden? Neem dan vrijblijvend een proefabonnement!

Vraag nu een gratis proefabonnement aan >>

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.