NLdoet : meld je klus nu aan

Het Oranje Fonds organiseert op 12 en 13 maart 2021 NLdoet, samen met duizenden organisaties in het land. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Doel van NLdoet

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds wil op deze manier laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Voor je organisatie is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en om klussen geklaard te krijgen!

Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Dan kun je je organisatie nu aanmelden.

Wie kan aanvragen?

Vereniging of stichting ingeschreven bij  de KvK kunnen een klus aanmelden.

Criteria (samenvatting)

  • Je klus staat op www.nldoet.nl;
  • De klus past bij het karakter van NLdoet: je organisatie zoekt op 12 en/of 13 maart nieuwe vrijwilligers die iets concreets gaan doen;
  • Voor een klus moeten minimaal 10 mensen nodig zijn. Hiervan mag maximaal de helft reeds als vrijwilliger aan je organisatie verbonden zijn;
  • Per adres/locatie kan er 1 financiële bijdrage worden aangevraagd;
  • Je organisatie heeft in de statuten geen wervende doelstelling t.a.v. de levensovertuiging.

Om klussen veilig uit te kunnen voeren, mag je naast de gewoonlijke bijdrage voor maximaal € 50 aan de volgende beschermende middelen aanvragen: mondkapjes, desinfecterende gel, handschoenen en zeep.

Budget: verschilt per klus, maximaal € 350,- per aanvraag

Deadline: 31 januari 2021 (Let op: op=op)

Overige informatie

Log in voor de volledige regeling >>

Naast deze regeling zijn er nog tientallen andere regelingen in onze database te vinden voor vrijwilligersprojecten. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Deze en nog 1000 andere regelingen bekijken? Neem nu een jaarabonnement! >>