Subsidie voor mensen met een handicap

Regelmatig lichten wij een nieuwe regeling uit. Deze komt uit onze database met meer dan 1000 fondsen en subsidies voor Zorg & Welzijn.  Op deze pagina vind je dan uitgebreide informatie over deze regeling, inclusief het doel, wie aan kan vragen, de criteria, de deadline en het budget. Deze week is dit het HandicapNL.

HandicapNL

De ambitie van HandicapNL is om mensen met een handicap en hun familie sterker te maken zodat zij volwaardig kunnen doen in onze samenleving. Heb jij een initiatief of project waar je graag hun financiering, expertise en netwerk voor wilt inzetten? Als je idee of plan past bij hun programma’s, kijken ze er graag naar.

Doel

HandicapNL heeft vier programma’s ingericht waar de speerpunten ‘heft in eigen handen’ en ‘eerlijke kansen’ samenkomen.

  • Sterker staan: faciliteren van organisaties om trainingen, cursussen, maatjes, lotgenotencontact, opleidingen en coaching te organiseren. Maar het kan ook gaan over zelfstandig wonen. Als het er maar op gericht is om mensen met een handicap zelfstandiger te maken
  • logo HandicapNLSociaal netwerk bouwen: ondersteunen van projecten zoals BestBuddies, ABCDate en Veilig maatje. Deze organisaties koppelen mensen aan elkaar door leuke activiteiten te organiseren, een sociaal netwerk op te bouwen of de benodigde sociale vaardigheden te leren.
  • Families versterken: helpen van de directe omgeving om een goede balans te vinden tussen de zorg die nodig is en alle andere facetten van het eigen leven zoals de relatie, gezinsleven, sociale contacten, werk, sport en vrije tijd
  • Samenleving betrekken: creëren van bewustwording in de samenleving. Mensen met een handicap mogen gezien worden en vertonen hun talenten en mogelijkheden. Zo ontstaat er meer begrip en vergroten we eerlijke kansen in de maatschappij.

Wie kan aanvragen?

HandicapNL draagt alleen bij aan initiatieven en projecten zonder winstoogmerk voor meerdere mensen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking en/of autisme en/of niet aangeboren hersenletsel en/of zintuiglijke beperking.

Criteria (samenvatting)

  • bij grote projecten (die vanwege hun omvang een landelijke spreiding of uitstraling kunnen hebben) vinden ze het belangrijk dat ze een bijdrage leveren aan één van de programma’s.
  • Het project is bestemd voor een doelgroep met een verstandelijke -, lichamelijke -, zintuiglijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of autisme
  • Het project moet ten goede komen aan meerdere personen (dus niet aan één individu)
  • zie ook uitsluitingscriteria

Bij kleinschalige lokale projecten gaat het er vooral om om samen met anderen iets leuks en ontspannends te doen. Denk aan dagactiviteiten, uitstapjes, muziek of theater maken.

Budget: maximaal € 100.000,- voor grote projecten en maximaal € 4.000,- voor kleinschalige projecten.

Deadline: jaar rond

Ben je regelmatig op zoek naar subsidies en fondsen in Zorg en Welzijn?

Zorgsubsidiekalender biedt je de mogelijkheid nooit een subsidie of fonds te missen. Neem een abonnement op deze handige kalender! Je kunt vrijblijvend starten met een gratis proefabonnement.

Vraag een proefabonnement aan

Vragen? Neem contact op via 030-2270037 of mail naar info@zorgsubsidiekalender.nl

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.