Subsidie voor jouw droomproject in Groningen

Zoek je financiering voor jouw initiatief in Groningen? Heb je een goed projectidee maar ben je nog op zoek naar geld om het te realiseren? We helpen je graag op weg! ZorgSubsidieKalender heeft een database met meer dan 1.000 fondsen en subsidies voor Zorg & Welzijn. Daar zit natuurlijk ook een groot aantal regelingen voor Groningen tussen! We delen in dit artikel met jou een aantal van de subsidie mogelijkheden in Groningen. Zo heb je een beter idee van de mogelijkheden én wie weet vind je de geschikte regeling voor jouw project!

Subsidies in Groningen

In zowel de Martinistad als in de gehele Provincie Groningen zijn er verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar. Zo kun je bij de gemeente Groningen of bij de provincie Groningen subsidie aanvragen. Daarnaast zijn er ook een aantal fondsen actief die specifiek gericht zijn op de regio Groningen. Een andere mogelijkheid voor financiering is een investeringsfonds. Zulke fondsen investeren vaak in innovatieve ideeën van start-ups. Bij dit type financiering gaat het om een (gedeeltelijke) lening. Vandaar dat deze optie niet geschikt is voor elk project. Om je al een beetje op weg te helpen lichten we een aantal subsidiemogelijkheden in Groningen voor je uit. Zo vind je misschien wel hét juiste geldpotje voor jouw droomproject.

Samenwerkingsverband Noord-Nederland – Impulsloket Nationaal Programma Groningen

Doel van deze regeling is om bij te dragen aan het verbeteren van het imago van de provincie Groningen en het verhogen van de Brede Welvaart door het stimuleren van stichtingen, verenigingen en coöperaties om bij te dragen aan de ambities van Nationaal Programma Groningen. Daarnaast is het de bedoeling van deze regeling om kleinschalige ondernemingen, die een lokale uniciteit zijn, te stimuleren een bijdrage te leveren aan met name de leefbaarheid in de lokale omgeving.

Budget: maximaal € 125.000,- voor stichtingen en verenigingen, maximaal € 15.000,- voor ondernemers.
Deadline: 1 september 2029

Log in en bekijk regeling

 

Commissie van Spijsuitdeling

De Commissie van Spijsuitdeling ondersteunt sociale, maatschappelijke doelen/projecten in Groningen met bescheiden giften. In het verlengde daarvan worden tevens culturele activiteiten ondersteund die zijn gericht op een breed (volwassen en/of jeugdig) publiek. Activiteiten die erop gericht zijn het publiek met cultuur kennis te laten maken, hebben daarbij een streepje voor.

Budget: maximaal € 2.000,- per aanvraag.
Deadline: Het bestuur vergadert twee keer per jaar. De aanvragen moeten steeds uiterlijk 30 april of 30 oktober zijn ingediend.

Log in en bekijk regeling

 

Nationaal Programma Groningen – Impulsloket

Voor inwoners uit de hele provincie Groningen is er het Impulsloket. Een subsidieregeling vanuit Nationaal Programma Groningen voor inwonersgroepen en kleine ondernemers met een goed idee waarvoor net even een wat grotere investering nodig is.

Budget: maximaal € 125.000,- voor inwonersgroepen en maximaal € 15.000,- voor ondernemers.
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling

 

Op de hoogte blijven van de fondsen en subsidies in Groningen?

Wil je alle subsidiemogelijkheden voor Groningen bekijken? Of ben je breder op zoek naar fondsen en subsidies? Dan biedt de ZorgSubsidieKalender database een uitkomst. Onze database bevat namelijk meer dan 1.000 subsidies voor de Zorg & Welzijn sector. De database bevat internationale, nationale, regionale én lokale regelingen. Zo vind je snel een subsidie in jouw regio die past bij jouw project!

Neem een abonnement op de database 

…of neem een gratis proefabonnement

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.