Subsidie voor jeugdactiviteiten in coronatijd

Het kabinet heeft € 200 miljoen extra beschikbaar gesteld voor een steunpakket gericht op sociaal, fysiek en mentaal welzijn in coronatijd.  € 40 miljoen daarvan is gereserveerd voor de jeugd. Een groot deel van het geld zal via gemeenten terechtkomen bij bestaande initiatieven.

Doel van het Jeugdpakket

Jongeren moeten door de coronamaatregelen op relatief veel leefgebieden inleveren terwijl zij zelf doorgaans niet tot een risicogroep behoren. Ze ervaren vaak meer dan andere leeftijdsgroepen mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst. Met dit Jeugdpakket kunnen gemeenten jongeren meer mogelijkheden bieden voor activiteiten en ontmoetingen, binnen de geldende beperkingen.

Gemeentelijke subsidies voor jeugdactiviteiten

De gemeenten bepalen zelf op welke manier ze het geld willen besteden om jongeren te steunen en meer perspectief te bieden in deze tijd. Vaak zal dit ook de vorm aannemen van een of meerdere subsidieoproepen. Zorg dus dat je de website van je gemeente goed in de gaten houdt.

In de ZorgSubsidieKalenderDatabase houden we deze ontwikkelingen uiteraard goed bij. Hieronder een aantal voorbeelden van subsidies voor jeugdactiviteiten die intussen al gepubliceerd zijn door gemeenten en ook in onze database staan.

oranje vinkje

Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag ze met deze subsidieoproep in op de participatie en het mentaal welbevinden van jongeren.

Budget: maximaal € 50.000,- per aanvraag
Deadline: de activiteit vindt plaats vóór 1 oktober 2021

Log in en bekijk regeling  

oranje vinkje

Gemeente Utrecht

Bij de gemeente Utrecht kun je subsidie aanvragen voor activiteiten en initiatieven voor jongeren en jongvolwassenen op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Daarbij is het belangrijk dat er aandacht is voor de mentale gezondheid. Ook is er financiering mogelijk voor extra inzet van jongerenwerk voor kwetsbare jongeren.

Budget: € 800.000,- beschikbaar in totaal
Deadline: 1 juli 2021

Log in en bekijk regeling  

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Doe je regelmatig projecten met jongeren? En wil je een goed zicht krijgen op de fondsen en subsidies waarop je beroep kunt doen? In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er meer dan 80 regelingen gericht op jongeren. Met een abonnement op onze database blijf je actueel geïnformeerd en krijg je toegang tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor jongeren.
Dit blog is mogelijk ook interessant voor je: 5 actuele subsidies voor jeugd en jongeren.

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.