5 actuele fondsen en subsidies voor jeugd en jongeren

Werkt jouw organisatie voor of met jongeren? En ben je regelmatig op zoek naar subsidies en fondsen voor mooie projecten voor deze doelgroep? Lees dan even verder. Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Dus ook jongeren. Helaas is er een grote groep jongeren die hier wel een zetje bij kan gebruiken. Gelukkig bestaan er tal van regelingen voor projecten die hun lichamelijke, geestelijke, maatschappelijke of culturele welzijn bevordert. In dit blog lichten we vijf van zulke regelingen voor je uit.

5 subsidies en fondsen voor jeugd en jongeren

Dirk Bos fonds

Het Dirk Bos Fonds steunt organisaties die zich bezighouden met directe jeugdhulpverlening met een voorkeur voor projecten in Zuid-Holland.

Budget:
gemiddeld € 5.000,- per aanvraag
Deadline: jaarlijks voor 1 februari en voor 1 september

Log in en bekijk regeling

ASML Foundation

Deze Foundation biedt financiële steun aan initiatieven die kansarme kinderen versterken en hen in staat stellen om zich tot hun volledige potentieel te ontwikkelen. Dit zijn veelal educatieve projecten die kinderen helpen aan een betere toekomst en hun sociale en economische kansen verbeteren.

Budget:
geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling  

Fonds voor cultuurparticipatie – Open oproep jongeren maken cultuur

Heb je een plan voor kunstzinnige en/of erfgoedactiviteiten waarbij jongeren actief zijn betrokken? Dragen de activiteiten bij aan het versterken van hun culturele ontwikkeling en vinden ze plaats buiten de G4-gemeenten, G40-stedennetwerk en provincie Zeeland? Vraag dan subsidie aan bij het Fonds voor cultuurparticipatie.

Budget: tussen de € 10.000,- en € 100.000,- per aanvraag. Het subsidieplafond bedraagt € 8.646.500,-.
Deadline: 30 november 2024

Log in en bekijk regeling  

Gemeente Eindhoven – Subsidieregeling samen voor jeugd

De subsidieregeling is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan een oplossing voor een lacune in het jeugdzorglandschap van een of meerdere gemeenten van het samenwerkingsverband Samen voor Jeugd. Subsidieaanvragers kunnen zich richten op één of meerdere doelstellingen die voortvloeien uit het Transformatieplan. Denk bijvoorbeeld aan: het stimuleren van de aansluiting onderwijs, jeugdhulp en kinderopvang en een betere doorgaande lijn 18-, 18+.

Budget: maximaal € 70.000,- per aanvraag
Deadline: 31 december 2025. Let op: de regeling sluit eerder als het subsidieplafond is bereikt.

Log in en bekijk regeling  

Het SamenSpeelFonds

Het SamenSpeelFonds stimuleert samenspeelplekken: toegankelijke speelplekken waar kinderen met en zonder beperking volop samen kunnen buitenspelen.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling  


Ben je al klant?
Log dan in en bekijk de alle regelingen gericht op jeugd en jongeren.

Op de hoogte blijven van de subsidies en fondsen voor jeugd en jongeren?

Wil je alle subsidiemogelijkheden voor jeugd en jongeren? In onze database vind je meer dan 150 subsidies en fondsen specifiek gericht op deze doelgroep. Of ben je breder op zoek naar fondsen en subsidies? Dan biedt de ZorgSubsidieKalender database ook een uitkomst. Onze database bevat namelijk meer dan 1.000 subsidies voor de Zorg & Welzijn sector. De database bevat internationale, nationale, regionale én lokale regelingen. Zo vind je snel een subsidie in jouw regio die past bij jouw project!

Neem een abonnement op de database 

…of neem een gratis proefabonnement.

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.