Aanpak Armoede: 3 subsidies en fondsen voor armoedebestrijding

De maand oktober staat in het teken van armoedebestrijding, met als hoogtepunt 17 oktober, de Internationale dag tegen de Armoede. Ook bij ZorgSubsidieKalender besteden we hier aandacht aan.

In onze database staan diverse fondsen en subsidies gericht op het bestrijden van armoede. We delen er hieronder een drietal met je.

Subsidies en fondsen gericht op armoedebestrijding

oranje vinkjeOranje Fonds – Corona sociaal herstelfonds: Armoede

De gevolgen van de coronacrisis zijn voor veel mensen en organisaties in het sociale domein nog lang voelbaar. Met het Corona sociaal herstelfonds biedt het Oranje Fonds een steuntje in de rug aan sociale initiatieven die te maken hebben met toegenomen of veranderde problematiek naar aanleiding van de coronacrisis en/of die door de coronacrisis hun aanpak hebben moeten herzien.

Doel:
Het fonds wil steun bieden aan sociale organisaties die zich richten op het tegengaan van armoede. Maar liefst een half miljoen Nederlanders leeft in armoede. De coronacrisis maakt het leven voor mensen die al in armoede en schulden leefden zwaarder. Daarnaast bereiken nieuwe groepen Nederlanders door deze crisis de armoedegrens zoals (tijdelijke) arbeidsmigranten, zelfstandigen, zzp’ers en mensen met long-covid.

Budget: maximaal € 50.000,- voor een periode van 1 jaar

Log in en bekijk de regeling >>  

oranje vinkje

Gemeente Tilburg – Ruimte om mee te doen | Aanpak armoede

De gemeente wil samen met inwoners armoede bestrijden in Tilburg. Inwoners en vrijwilligersorganisaties met een goed idee om armoede te bestrijden, kunnen daarom de subsidie ‘Ruimte om mee te doen’ aanvragen.

Doel:
Deze subsidie is bedoeld om burgerinitiatieven te stimuleren die een bijdrage leveren aan armoedebestrijding in Tilburg.

Budget: maximaal €7.500,- per aanvraag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk de regeling >>  

oranje vinkje

Stichting Mundo Crastino Meliori

De stichting geeft extra aandacht aan kansarmen.

Doel:
De stichting heeft ten doel het verstrekken van uitkeringen aan instellingen, gevestigd in Nederland of daarbuiten, die een algemeen humanitair en maatschappelijk belang beogen, ongeacht politieke of religieuze richting. Binnen de statutaire doelstelling wordt geen enkele doelgroep uitgesloten, maar wel extra aandacht gegeven aan ondersteuning van kansarmen die in een minder bevoorrechte positie leven en aan projecten die de kansen voor kinderen vergroten.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadlines: 1 mei en 1 november (het bestuur vergadert tweemaal per jaar)

Log in en bekijk de regeling >>  

Meer fondsen en subsidies bekijkenQuiet 500

Hopelijk heeft dit artikel je al verder geholpen. Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen en subsidies gericht op armoede. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er nog veel meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

De hele maand oktober geven wij bij het afsluiten van een abonnement de Quiet 500 t.w.v. € 13,95 kado. Hiermede ondersteunen wij deze mooie organisatie. Meer weten over de Quiet 500 en deze actie? Lees hier dan verder >>

Neem een jaarabonnement  en ontvang gratis de Quiet 500>>

Al klant? Log dan in en bekijk hier de volledige lijst van regelingen waar je financiering kunt aanvragen voor armoedebestrijding >>