Petje op voor de kinderziekenhuizen

Zet een petje op voor projecten in de kinderziekenhuizen van Oranje! In de maand april zetten zo veel mogelijk mensen een oranje petje op om geld op te halen voor projecten in de kinderziekenhuizen die angst, pijn en stress bij zieke kinderen verminderen. Daarom heeft Kinderziekenhuizen van Oranje de campagne ‘zet een petje op’ gestart.

Ziekenhuisbezoek voor kinderen

Een ziekenhuisbezoek is vaak spannend voor kinderen en hun ouders/verzorgers. In de kinderziekenhuizen doen de medewerkers er alles aan om het ziekenhuisbezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen. Het liefst met zo min mogelijk stress, angst of pijn. Helaas is het nog steeds zo dat er toch nog te veel stress, angst en pijn is bij kinderen gedurende de behandelingen, ondanks alle inzet van zorgmedewerkers.

Gelukkig zijn er steeds meer nieuwe inzichten en technologieën die helpen om het ziekenhuisbezoek van kinderen te verbeteren. Om deze nieuwe methodieken verder te ontwikkelen, uit te werken, te testen en in praktijk te brengen zet Kinderziekenhuizen van Oranje zich in om geld te werven. Met hulp van project ‘Glimlach’ willen ze nieuwe inzichten graag inzetten voor nieuwe faciliteiten, materialen, methodes, onderzoek en scholing. Op deze manier worden zowel de zorgprofessionals, verzorgers alsook het kind experts in het verminderen van pijn en angst bij medische behandelingen.

Inzet van technologie

Er lopen diverse projecten waarbij technologie wordt gebruikt om pijn en angst te verminderen bij medische behandelingen van kinderen.

  • Kindvriendelijke prikkamer op de polikliniek
  • Virtual reality in de voorbereiding van een ingreep
  • De Qwiek-up; een apparaat die beelden op wand of plafond projecteert
  • De hospital Hero app; op safari in het ziekenhuis
  • Mijn ziekenhuis pijnpaspoort
  • It’s a kind of magic

Meer weten over subsidies voor innovatie in de zorg?

In de ZorgSubsidieKalender database vind je veel subsidies en fondsen voor onder andere zorginnovaties. Wil jij ook jouw dromen en ideeën omzetten naar een mooie prestatie? Neem dan een abonnement op onze database! Hiermee blijf je actueel geïnformeerd en krijg je toegang tot meer dan 1.000 subsidies en fondsen in Zorg en Welzijn.

Neem een jaarabonnement

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.