Nieuw fonds steunt je buurtproject financieel via korte aanvraagprocedure

Je kunt vanaf deze week bij het fonds aankloppen voor financiële steun bij het realiseren van je buurtproject. De bedoeling is dat initiatieven snel gerealiseerd kunnen worden, daarom is het indienen van een aanvraag heel gemakkelijk en krijg je al binnen 2-6 weken antwoord.

Doel

Veel bewoners hebben ideeën over hoe zij hun buurt nog mooier en leefbaarder kunnen maken. Denk hierbij aan projecten waar bewoners elkaar ontmoeten, zoals een evenement, kunstproject of gezamenlijke activiteit. Je kunt ook denken aan speeltoestellen voor de kinderen of meer groen in de buurt.

Door financiering aan te bieden met een korte en makkelijk aanvraagprocedure hoopt het fonds meer mensen te inspireren. Zo willen ze Nederland nog een stukje mooier te maken.

Wie kan aanvragen?

Alleen in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties (stichtingen en verenigingen) komen in aanmerking voor steun.

Criteria (samenvatting)

  • Je draagt bij aan een leefbare buurt, die de omgeving duurzamer en socialer maakt. Zoals buurtontmoetingsplekken, een moestuin of een wandelclub voor ouderen.
  • Het project is voor iedereen in de buurt toegankelijk.
  • Het buurtproject vindt plaats in een buurt in Nederland.
  • Je realiseert het buurtproject binnen een jaar nadat de aanvraag is goedgekeurd.

Budget: maximaal € 5.000,- per aanvraag

Deadline: je kunt het hele jaar door een aanvraag doen

Overige informatie

Log in voor de volledige regeling

Naast deze regeling zijn er nog tientallen andere regelingen in onze database te vinden die buurtprojecten financieren. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Deze en nog 1000+ andere regelingen bekijken?

Neem nu een jaarabonnement 

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.