Subsidie voor onderwijsinstellingen brengt onderwijs en praktijk bij elkaar

Is er binnen je onderwijsinstelling veel kennis over (productiviteitsverhogende) technologische innovaties en de mogelijkheden van digitalisering van bedrijfsprocessen? Wil je mkb’ers helpen met het maken van een digitaliseringsslag en je studenten laten leren en oefenen in de beroepspraktijk? Dan is deze subsidie voor onderwijsinstellingen iets voor jou.

Doel

Het doel van de regeling is onderwijsinstellingen te ondersteunen bij de oprichting van zogenaamde mkb-werkplaatsen. In een mkb-werkplaats leren en oefenen studenten praktijkgericht hoe zij moeten omgaan met digitaliseringsvraagstukken. Dit is belangrijk omdat de samenleving steeds meer digitaliseert.

Tegelijk helpt het mkb’ers met het maken van een digitaliseringsslag. Studenten maken in het kader van onderwijs, scans voor mkb’ers om te bekijken hoe zij digitalisering in hun bedrijf kunnen inzetten. De scan is een concreet en praktisch stappenplan. Ook wordt in de mkb-werkplaatsen actief algemene kennis gedeeld met mkb’ers over enerzijds de digitalisering via een openbaar toegankelijk digitaal platform en anderzijds het aanbieden van seminars en webinars.

Wie kan subsidie aanvragen?

De subsidie is voor onderwijsinstellingen en kan worden aangevraagd door een mbo- of hbo-instelling, een universiteit of een combinatie hiervan.

Criteria (samenvatting)

De mkb-werkplaats:

  • wordt na de subsidieperiode voortgezet door structurele inbedding in het onderwijscurriculum;
  • heeft een regionale overheid als partner betrokken bij de mkb-werkplaats;
  • zal de resultaten en tussenresultaten van de mkb-werkplaats actief en breed delen op niet-exclusieve en niet-discriminerende basis, in ieder geval via een openbaar toegankelijk digitaal platform;
  • vraagt subsidie aan voor niet meer dan 3 jaar;
  • heeft niet eerder subsidie ontvangen van de Rijksoverheid.

De mkb-werkplaats mag geen expertbedrijven inzetten om direct advies te leveren aan mkb’ers. Een expertbedrijf mag alleen meedenken met de student en de onderwijsinstelling.

Budget: maximaal € 450.000,- per project

Deadline: aanvragen tussen 3 november en 1 december 2020

Overige informatie

Log in voor de volledige regeling >>

Naast deze regeling zijn er nog tientallen andere regelingen in onze database te vinden voor MBO-instellingen, hogescholen of universiteiten. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Deze en nog 1000 andere regelingen bekijken? Neem nu een jaarabonnement! >>  

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.