Health Valley Event 2022: Wat zijn de nieuwste innovaties in de zorg?

Als geen ander volgt ZorgSubsidieKalender de ontwikkelingen en trends binnen het subsidie- en fondsenlandschap. Zo zien we dat steeds meer subsidieregelingen en investeringsfondsen organisaties steunen die zich bezighouden met E-health, robotica en andere zorginnovaties. Reden voor een bezoek aan het Health Valley Event in Nijmegen.

Na het succes van voorgaande edities was het Health Valley Event van 2022 groter en internationaler dan ooit. Op 15, 16 en 17 maart stond het event in het teken van connect, challenge en grow! Tijdens het plenaire programma, workshops, op de beursvloer en tijdens matchmaking activiteiten, ontdekten bezoekers de laatste ontwikkelingen binnen Life Sciences & Health. ZorgSubsidieKalender was erbij! We lieten ons inspireren, uitdagen en verrassen door de nieuwste innovaties in de zorg.

Tijdens het driedaagse event konden bezoekers een van de volgende ’tracks’ volgen:

  • Preventie
  • Duurzame gezondheid en zorg
  • Ondernemen in gezondheidszorg
  • Gezond oud worden
  • Digitalisering
  • De gezondheidszorg van de toekomst
  • Europese samenwerking

Connect, challenge, grow!

Dat was dit jaar het thema van het Health Valley Event. Verbinden, uitdagen en groeien dus. Hoe zag dat eruit?

15 maart – Connect. Deze middag werd gevuld met een matchmaking programma en diverse projectbijeenkomsten. De dag werd afgesloten met een internationaal matchmaking diner.

16 maart – Challenge. Deze dag stond in het teken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen binnen de gezondheidszorg. De laatste ontwikkelingen op het gebied van Life Sciences, Pharma en Medical Technology werden gedeeld. Naast een plenair programma met Mark van Houdenhoven, Liesbeth van Rossum en Eric Jutten als hoofdsprekers tijdens de opening, waren er diverse inspiratiesessies over preventie, duurzame zorg, internationale samenwerking, Ondernemen in gezondheid en gezond ouder worden.

17 maart – Grow. Deze dag richtte zich op implementatie van zorginnovaties. We werden geïnspireerd door mooie voorbeelden en kregen een beeld te zien van de toekomst van de zorg. Dit alles met inspirerende gasten als Maroeska Rovers, Eva van Rikxoort en Jaap Beernink.

‘Thuismonitoring COPD’ winnaar Health Valley Bridge Prize 2022

Tijdens de tweede dag van het Health Valley Event werd de winnaar van de Health Valley Bridge Prize 2022 bekendgemaakt. Met ruim 46% van de stemmen werd het project ‘Thuismonitoring COPD’ van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) uitgeroepen tot de winnaar. Streekziekenhuis Koningin Beatrix investeert het bedrag van € 15.000 in verdere ontwikkeling van hun innovatieve project in de zorg.

Doel van het project is het vergroten van de zelfredzaamheid van COPD patiënten. Een ander belangrijk doel is om de signalen van een ernstige longaanval eerder te signaleren en zo de kans op een lange ziekenhuisopname te verkleinen. Een smartwatch en een app ondersteunen de patiënt om voldoende actief te blijven. Digitale ondersteuning door mantelzorger, eigen fysiotherapeut, longverpleegkundige, Medisch Service Centrum en thuiszorg zijn daarbij heel belangrijk. Wat een mooi project! Meer lezen? Kijk op de website van SKB.

Ontdek subsidies en regelingen voor zorginnovatie, robotica en E-health in onze database

Bij ZorgSubsidieKalender volgen we altijd de nieuwste ontwikkelingen in het subsidie- en fondsenlandschap. In onze fondsen- en subsidiedatabase vind je dan ook veel subsidies en fondsen voor robotica, E-health en andere technologische ontwikkelingen in de zorg. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor zorginnovatie >>