Subsidie voor vernieuwende internetprojecten

Dit fonds ondersteunt vernieuwende internetprojecten die het verschil kunnen maken. Projecten met lef, disruptieve potentie en maatschappelijke meerwaarde, die niet vanzelfsprekend financiering kunnen vinden.

Heb je een veelbelovend idee voor een internetproject met maatschappelijke meerwaarde? Een project dat bijdraagt aan een sterk internet met sterke gebruikers? En ben je op zoek naar financiering om je idee uit te werken naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp? Je kan er vanaf nu doorlopend een aanvraag indienen.

Doel

Het fonds staat voor een sterk internet voor iedereen. Ze ondersteunen projecten en ideeën, waarbij het algemeen belang voorop staat en die bijdragen aan de versterking van het internet, empowerment van de gebruiker, en maatschappelijke impact.

Pioniers projecten vormen haar proeftuin, waarbij sterke initiatieven worden omgezet naar een proof of concept, demo, pilot of experimenteel ontwerp. Door prille ideeën te financieren, onderscheidt het fonds zich duidelijk van andere tech-georiënteerde financiers en creëren ze een eigen innovatieve community.

Wie kan aanvragen?

Individuen, ondernemers, organisaties of onderzoekers.

Criteria (samenvatting)

    • Het project is in de idee-fase en gericht op de uitwerking van een veelbelovend idee naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp.
    • Het sluit aan bij (een van) hun 3 doelstellingen: versterking van het internet, empowerment van de gebruiker, en maatschappelijke impact.
    • Het project is gericht op het algemeen belang. Het project is daarmee NIET gericht op een enkel bedrijf of een persoon, maar heeft een bredere maatschappelijke betekenis en impact.
    • Het project is innovatief. Het betreft toepassing van een bestaand idee in een nieuwe context, ontwikkeling van een nieuw idee of toepassing van nieuwe digitale technologie.

Budget: maximaal € 10.000,- per aanvraag

Deadline: jaar rond

Overige Informatie

Log in voor de volledige regeling

Nog geen toegang tot onze database? Neem nu een jaarabonnement!

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.