Subsidie voor onderzoek naar spierziekten

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één groot doel: alle spierziekten de wereld uit. Hun belangrijkste middel in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek.

De zoektocht naar behandelen en genezen gaat onverminderd door. Maar dit soort onderzoek neemt veel tijd in beslag. Tijd die sommige spierziektepatiënten helaas niet hebben. Daarom willen ze ook de patiënten van vandaag helpen. Om het leven met een spierziekte draaglijker te maken, het liefst op zeer korte termijn.

Doel onderzoek naar spierziekten

Deze ronde heeft als doel het investeren in onderzoek naar concrete, in de praktijk toepasbare oplossingen die de lichamelijke klachten van spierziektepatiënten verminderen.

Onderzoekers worden uitgedaagd om met vernieuwende en creatieve voorstellen te komen die voor een zo groot mogelijke groep patiënten op korte termijn wezenlijk verschil kunnen maken. Onderzoeks- voorstellen waarvan de resultaten direct na het onderzoek, breed (voor meerdere diagnoses) geïmplementeerd kunnen worden.

Voor de subsidieronde van 2019 financieren zij alleen onderzoek naar vermoeidheid, pijn , conditie/vermoeibaarheid en hulpmiddelen.

Wie kan de subsidie aanvragen?

De aanvrager is gepromoveerd en heeft een aanstelling bij een universiteit, hogeschool, onderzoeksinstelling of academisch ziekenhuis, en is werkzaam in de instelling waar het project wordt uitgevoerd.

Criteria (samenvatting)

  • Het betreft wetenschappelijk onderzoek naar neuromusculaire ziekten.
  • In het onderzoek worden in de praktijk toepasbare oplossingen getest die de lichamelijke klachten van spierziektepatiënten kunnen verminderen.
  • Het onderzoek betreft patiënten met een spierziekte.
  • De onderzoeksvraag is een vertaling van een vraag uit de praktijk.
  • Patiënten zijn als eindgebruikers betrokken bij de opzet en uitvoer van de studie.
  • Onderzoeksresultaten dienen tijdens of direct na het onderzoek geïmplementeerd te kunnen worden in de praktijk.
  • Er is een door het ministerie van VWS erkend expertisecentrum voor neuromusculaire ziekten betrokken bij het onderzoek.

Budget: maximaal € 100.000,- per aanvraag

Deadline: 16 april 2019, 14.00 uur

Overige informatie

Prinses Beatrix Spierfonds
Handleiding Subsidieronde
ZorgsubsidieKalender

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.