Anke Snijder over subsidie ‘Ouderen Thuis’ van Zorg voor Innoveren

Anke Snijder, programmamanager bij ZonMw is een van de sprekers tijdens het symposium ‘Subsidies en Fondsen voor Zorginnovatie’ dat ZorgSubsidieKalender samen met de Dutch Health Hub organiseert op 3

oktober 2023. In een interview met Dutch Health Hub vertelt zij meer over de aankomende ronde Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen ThuisDeze ronde opent op 12 september en sluit op 31 oktober. Bedrijven, groot en klein, met een idee voor een zorginnovatie die ervoor zorgt dat ouderen langer thuis kunnen wonen, kunnen een aanvraag indienen. Deze regeling komt van Zorg voor Innoveren, een samenwerkingsverband van Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, het ministerie van VWS, RVO en ZonMw.

Interview met Anke, programmamanager Zorg voor Innoveren

Anke vertelt uitgebreid over het doel van de subsidie: “De subsidie is bedoeld voor zorgaanbieders, gemeentes en ontwikkelaars met een innovatie die ouderen helpt langer zelfstandig thuis te wonen. In de eerste subsidieronde ging het vooral om innovaties voor valpreventie. Maar je kunt ook denken aan innovaties voor een gezonde leefstijl, robots tegen eenzaamheid of e-health voor ouderen. Zorgaanbieders en ontwikkelaars lopen vaak tegen vraagstukken aan bij de implementatie of opschaling van zo’n innovatie. Zorginnovatoren kunnen zes maanden lang een implementatie- of opschalingscoach in de arm nemen voor advies en begeleiding. Op die manier komen de innovaties beter, sneller en duurzamer in de praktijk van ouderen die zelfstandig thuis wonen.” Lees hier het hele interview.

Inspirerende sprekers op het symposium

Wil je meer horen over Zorg voor Innoveren of over de subsidieregeling Implementatie- en Opschalingscoaching Ouderen Thuis? Anke Snijder vertelt hier meer over tijdens het symposium ‘Vind de weg in subsidie- en fondsenland‘ op 3 oktober. Naast Anke komen er nog meer inspirerende sprekers die hun kennis over het subsidie- en fondsenlandschap met jou delen.

Het symposium vindt plaats op 3 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Zien we je daar?

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.