Aanpak Armoede – Laat je inspireren door de Quiet 500 en maak kennis met Fondsendatabase Armoede

Juist nu de kloof tussen arm en rijk almaar groter wordt, presenteert Quiet de derde editie van Quiet 500. Het magazine werpt licht op stille armoede, schurend en zonder wijzend vingertje. De opbrengst komt ten goede aan armoedeprojecten in het hele land.

Quiet 500: de spraakmakende armoedeglossy

Quiet 500Rijkdom erotiseert en wordt gevierd. Armoede wordt echter in stilte beleden. Vandaar de Quiet 500, de spraakmakende armoedeglossy. Het magazine is de tegenhanger van de Quote 500; niet de 500 rijkste, maar juist de 500 armste mensen worden erin geportretteerd. De redactie van de Quiet 500 roept op tot actie en schijnt met het verschijnen van de armoedeglossy licht op stille armoede.

Vanaf 5 oktober 2021 is de derde editie van de Quiet 500 verkrijgbaar. In deze uitgave een mix van bekende en onbekende Nederlanders met inspirerende verhalen over wat armoede met iemand doet. De vooroordelen, corona-armen en ervaringen. Columns, de top500 lijst en prachtige beeldrapportages. En uiteraard ook weer de prikkelende advertenties.

Wij steunen graag dit initiatief. Daarom geven wij de hele maand oktober bij het afsluiten van een abonnement de Quiet 500 t.w.v. € 13,95 kado. Hiermede ondersteunen wij deze mooie organisatie. Bekijk hier onze abonnementen >>

De Quiet-beweging

De verschijning van de eerste editie van het magazine in 2013 is het startpunt geweest van de Quiet-beweging. Het magazine is destijds verstuurd aan alle mensen met een notering in de Quote 500. Twee van hen werden dusdanig door de verhalen geraakt, dat ze in 2015 de financiële basis legden voor de eerste Quiet Community in Tilburg. Inmiddels zijn er in 11 steden Quiet Community’s, waar het naast het vertellen over armoede, ook draait om het verzachten van de armoedesituatie en het versterken van mensen.

Inmiddels zijn zij op 11 plekken in Nederland actief. Zij bieden hun members in armoedesituatie regelmatig (zonder tegenprestatie) een gratis dienst, product of verwennerij aan. Zij zijn zich ervan bewust dat zij de armoede niet gaan verdrijven. Wat wel gaat lukken is de inzet op solidariteit en saamhorigheid. Inmiddels hebben zij al 1.300 lokale sponsors bereid gevonden om gratis producten en diensten aan te bieden; van een fietsreparatie tot kaartjes voor een theatervoorstelling.

Naast dit mooie initiatief zijn er natuurlijk tal van organisaties die zich inzetten tegen armoede. Ze zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. We kregen namelijk bij ZorgSubsidieKalender regelmatig vragen van hulpverleners over fondsen en subsidies voor hun cliënten. Dat was het zetje dat we nodig hadden om de Fondsendatabase Armoede op te zetten.

Fondsendatabase Armoede: regelingen voor individuele hulp aan mensen in armoedeFondsendatabase Armoede

In onze andere database, de Fondsendatabase Armoede, tref je meer dan 600 fondsen en regelingen die financiële of materiële hulp bieden. Bekijk hieronder de video:

In deze database zijn regelingen voor verschillende doelgroepen opgenomen. Ben jij, als intermediair/tussenpersoon, hulpverlener, maatschappelijk werker, of bewindvoerder, op zoek naar fondsen voor individuele hulp bij armoede? Dan is de kans groot dat je bij ons subsidies en fondsen kan vinden voor jouw cliënt. Er zijn fondsen die speciaal gericht zijn op volwassenen en hen, zowel financieel als in natura, kunnen ondersteunen met of door middel van of op het gebied van bijvoorbeeld:

In de Fondsendatabase Armoede nieuwsbrief delen we iedere twee weken nieuws uit de sector en lichten we een aantal regelingen uit. Meld je hieronder aan, zo blijf op de hoogte!

Ik ontvang graag de 2-wekelijkse updates van de Fondsendatabase Armoede >>  

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.