Subsidies voor Zorg en Welzijn: 12 regelingen uitgelicht

ZorgSubsidieKalender is dé specialist voor subsidies en fondsen in Zorg en Welzijn. Wij speuren elke dag voor onze klanten naar de nieuwste regelingen om hen steeds actueel te informeren. Met onze unieke kalenderfunctie kun je zelfs ver vooruitkijken welke belangrijke subsidiedeadlines eraan komen, zodat je tijdig fondsen kunt aanvragen! Ben jij actief in de sector zorg en welzijn? Dan is onze ZorgSubsidieKalender database een musthave om altijd op de hoogte te zijn en nooit meer een deadline te missen. Hieronder lichten we enkele fondsen en subsidies toe die in onze database zijn opgenomen.

12 fondsen en subsidies voor Zorg en Welzijn

Check Zorg SubsidiesStichting Welzijn Senioren – Projectsubsidies

De Stichting Welzijn Senioren vindt dat welzijn een recht is. Zeker voor senioren die zich in deze dynamische, snel veranderende samenleving vaak kwetsbaar voelen. Eenzaamheid en armoede liggen op de loer en zijn niet altijd makkelijk te herkennen, laat staan te voorkomen.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling >>

Check Zorg Subsidies

EIT Health – Open Innovation: Solving healthcare challenges

Are you ready to tackle Europe’s pressing healthcare challenges in partnership with healthcare providers and industry leaders? The EIT Heath Open Innovation programme is designed to fast-track your healthcare solution. For this Open Innovation programme, a team consisting of Takeda Belgium and Katholieke Universiteit Leuven hospital (KU Leuven) (Promoters of the challenge), together with EIT Health, have identified Inflammatory Bowel Disease (IBD) as a disease that presents many challenges for individuals. Inflammatory bowel diseases are lifelong progressive disorders characterised by a chronic, recurring inflammation in the gastrointestinal system. The aetiology of IBD remains unknown but is believed to be driven by disturbances in the immune system and microbiota triggered by a complex interaction between genetic risk factors and environmental exposures.

Budget: no set budget
Deadline: 17:00 on the 18th of January 2024
Log in en bekijk de regeling >>

Check Zorg SubsidiesNZa – Beschikbaarheidsbijdrage vervolgopleidingen voor zorg en welzijn

Een aantal zorgopleidingen en zorgfuncties wordt bekostigd via een subsidie, de zogenoemde beschikbaarheidsbijdrage. Het gaat om erkende (medische) vervolgopleidingen en om een beperkt aantal bijzondere zorgfuncties zoals de traumahelikopters en gespecialiseerde brandwondenzorg.

Budget:
afhankelijk van de opleiding tot maximaal € 158.966,- per FTE.
Deadline: 30 september 2024
Log in en bekijk regeling >>

Check Zorg Subsidies

VFonds – 80 jaar vrijheid

Hoe mooi zou het zijn als in alle provincies verschillende activiteiten, herdenkingen en vieringen worden georganiseerd? Daarom heeft VFonds in het kader van dit lustrum twee regelingen ontwikkeld om landelijke en lokale partijen te ondersteunen om de viering van 80 jaar vrijheid met hun project mogelijk te maken.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: verschillende deadlines, waarvan de laatste op 1 december 2024
Log in en bekijk regeling >>

Check Zorg SubsidiesFSHD Stichting

FSHD (Facio Scapulo Humerale Spierdystrofie) is een zeldzame en erfelijke spierziekte. Door een genetisch defect wordt het eiwit DUX4 aangemaakt, wat de skeletspieren aantast. Er is helaas nog geen geneeswijze voor FSHD, wat onderzoek naar deze ziekte zo belangrijk maakt. FSHD is een van de meest voorkomende erfelijke spierziekten ter wereld. Het bestuur van de FSHD Stichting nodigt onderzoekers uit het FSHD veld uit om projectvoorstellen in te dienen voor FSHD onderzoek.

Budget: 
geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling >>

Check Zorg Subsidies

Coöperatie VGZ – Prestatie Zorgvernieuwing

Deze prestatie biedt de mogelijkheid om vernieuwingsprojecten uit te voeren die modernisering, innovatie en kwaliteitsverbetering van de huisartsenzorg als doel hebben.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling >>

Check

Lang Leve Kunst Fonds

Uit onderzoek is gebleken dat meedoen aan kunst en cultuur positieve effecten heeft op de levenskwaliteit van ouderen. Kunstbeoefening zorgt voor zingeving en plezier bij ouderen. Daarom betaalt het Lang Leve Kunst Fonds graag mee aan kunstinitiatieven voor ouderen.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling >>

Check

Subsidie Mede Mogelijk Maken – Subsidies voor zorg en welzijn in Provincie Flevoland

Provincie Flevoland wil culturele instellingen en makers financieel ondersteunen bij het verwerven van aanvullende financiële middelen elders om daarmee hun culturele (samenwerkings)projecten die in Flevoland plaatsvinden mede mogelijk te maken.

Budget: minimaal € 5.000,- en maximaal € 15.000,-
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling >>

Check

Stichting VOx Impuls

VOx Impuls is een familiefonds dat een duurzame bijdrage wil leveren aan de zelfredzaamheid van mensen in sociaaleconomische achterstandsposities door het stimuleren van ondernemerschap, en het bewust zorg dragen voor de leefomgeving rond het thema ‘water’, zowel in Nederland als in bepaalde delen van de wereld.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling >>

Check

Stichting van Helden Tucker – Subsidies voor zorg en welzijn

De Stichting Van Helden Tucker is een klein fonds dat initiatieven ondersteunt op sociaal, cultureel en educatief gebied ten behoeve van mensen uit kansarme groepen of mensen in financieel minder draagkrachtige situaties, waar ook ter wereld.

Budget:
maximaal € 5.000,- per aanvraag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling >>

Check

Gilde Healthcare – Investeringsfonds

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde Europese investeringsmaatschappij met twee aparte fondsstrategieën:

  • Venture Growth fonds is gericht op medische technologie, digitale zorgtechnologie en nieuwe geneesmiddelen.
  • Private Equity fonds investeert in winstgevende Europese zorgverleners, toeleveranciers van medische producten en dienstverleners aan de zorgsector in de lower mid-market met een EBITDA tussen € 2.000.000,- en € 15.000.000,-

Budget: geen vaststaand bedrag (dit is een investeringsfonds, het betreft een lening).
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling >>

Check

Ministerie van VWS – Regeling specifieke uitkering Bovenregionale Expertisecentra Jeugdhulp

Het bovenregionaal expertisenetwerk is een lerend netwerk. Al doende leren de netwerken wat het verschil kan maken in een situatie die vastloopt. Om dit proces te ondersteunen financiert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met deze regeling de bovenregionale netwerken.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: 1 juli 2025
Log in en bekijk de regeling >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor zorg en welzijn >>

Meer subsidies en fondsen voor zorg en welzijn zien? 

Dit is slechts een selectie van de subsidies en fondsen voor projecten in zorg en welzijn. Onze database bevat namelijk tal van regelingen op lokaal, regionaal, nationaal én internationaal niveau. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot ruim 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Eerst even kijken wat het inhoudt? Dat kan, met ons proefabonnement. Met een proefabonnement maak je één maand gratis en zonder verplichtingen kennis met de database. Na een maand stopt het proefabonnement automatisch.

Ontdek ons proefabonnement 

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.