ZorgSubsidieKalender: hoe het allemaal begon

Stance van Heijst
Stance van Heijst, directeur ZorgSubsidieKalender

Als projectleider liep Stance van Heijst vast in haar zoektocht naar subsidies en fondsen voor innovatieve projecten. Tegelijkertijd zag zij ook de behoefte aan een actueel overzicht van beschikbare regelingen bij organisaties in Zorg en Welzijn. Zij zag een kans en richtte 11 jaar geleden de ZorgSubsidieKalender op. In de jaren daarna groeide het bedrijf steeds verder uit. Inmiddels heeft Stance een professioneel team om zich heen en breidt de database zich gestaag uit. In de afgelopen 11 jaar hielp zij honderden organisaties bij het verbeteren van hun subsidie- en fondsenwerving. “Het is mijn missie om anderen die subsidies en fondsen willen aanvragen een actueel overzicht te beiden en hen een lange weg van worstelingen en teleurstellingen te besparen.”

Maar hoe begon ZorgSubsidieKalender eigenlijk? En hoe werd Stance een pro in subsidie- en fondsenwerving?

Potjes geld zoeken

“Jaren geleden werkte ik als projectleider bij een koepel van zorg- en welzijnsorganisaties. Regelmatig kreeg ik de vraag om ‘potjes geld’ te zoeken voor allerlei projecten. Ik was onbekend in de wereld van subsidies en fondsen en ik had werkelijk geen idee.

Dus ik ging vol goede moed aan de slag en maakte de meest stomme fouten. Ik ging bijvoorbeeld op zoek naar geld voor een ouderenzorgproject op het moment dat ik het eigenlijk al nodig had. Het leek mij logisch dat je met een goed plan wel snel geld zou krijgen. Enthousiast zocht ik op internet naar de eerstvolgende subsidiedeadline. Gelukkig was die al binnen twee weken.”

In twee weken schrijf ik wel even een projectplan. Dacht ik…

“Buiten werktijd schreef ik razendsnel een projectplan en vulde op hoofdlijnen de aanvraagformulieren van de subsidieverstrekker in. Ik was vol van mijn prachtige plan en veronderstelde dat de subsidieverstrekker wel zou begrijpen dat ik door de tijdsdruk niet alle vragen even secuur kon beantwoorden.

Ik dacht ook nog (hoe naïef!) dat ik daarmee wel ‘weg zou komen’, vanwege de geweldige inhoud van mijn project. Niet dus. Mijn subsidieaanvraag kwam onderop de stapel en werd afgewezen. Ik liep daardoor € 250.000,- mis en het project werd uitgesteld.”

Projectplan afgewezen, buikpijn had ik ervan!

“Buikpijn heb ik ervan gehad. Pas 4 maanden later, nadat we met succes een nieuwe en volledige subsidieaanvraag hadden ingediend, konden we starten.

Het waren harde lessen, die ik in de loop der jaren leerde. Het was een lange weg vol hobbels en valkuilen. Maar met vallen, opstaan en doorzetten ben ik gelukkig gekomen tot waar ik nu sta.”

2,5 miljoen Euro binnengehaald

“Ik heb eerst veel ervaring opgedaan met kleinere aanvragen, zoals een naaiatelier voor vrouwen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, een aanvraag voor een samenwerkingsverband in de zorg en een daktuin voor een school. Uiteindelijk lukte het me zelfs om een projectaanvraag van € 2,5 miljoen euro binnen te halen! Inmiddels sta ik dus met beide benen op de grond en heb ik besloten mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen bij het zoeken van de juiste weg in subsidie- en fondsenland.

Op veler verzoek heb ik daarom mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren verwerkt in een simpele methode waarmee je stapsgewijs je projectplan vormgeeft en werkelijk niets over het hoofd ziet. Het is mijn missie geworden om anderen die subsidies en fondsen willen aanvragen een lange weg van worstelingen en teleurstellingen te besparen. Het kan namelijk veel sneller.”

Word ook een pro!

Er is nu ook een korte weg voor jou beschikbaar om een pro te worden in subsidie- en fondsenwerving. Een goed geplaveide weg zelfs! Stance brengt al haar kennis en vaardigheden samen in het het trainingsprogramma: ‘Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving’.

Heb je vragen over dit trainingsprogramma of wil je weten of het past bij jouw wensen en behoeften?

Bespreek het met Stance 1-op-1 in een focussessie

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.