Symposium highlights: Vind de weg in subsidie- en fondsenland

Op 3 november 2024 organiseren wij een nieuw symposium samen met de Dutch Health Hub en Jaarbeurs Utrecht. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Terugblik op het symposium van 2023

Op 3 oktober 2023 organiseerden wij in de Jaarbeurs Utrecht het symposium ‘Vind de weg in subsidie- en fondsenland’, in samenwerking met de Dutch Health Hub. Het was eengroot succes en voorzag duidelijk in een behoefte. Er is veel kennis gedeeld en genetwerkt. Hieronder zie je de highlights!

Stance met microfoon, over subsidie- en fondsenlandschap

Stance van Heijst: Subsidie- en fondsenwerving doe je er niet ‘even bij’

Stance trapte de middag af en deelde de 10 belangrijkste factoren voor het succesvol aanvragen van subsidies en fondsen voor jouw zorginnovatie of project. Ze onderstreepte dat je het aanvragen van financiering niet zomaar tussen de bedrijven door moet doen. Het vraagt tijd en investering. Je wil het meteen goed doen, want een slechte aanvraag schaadt je reputatie!

Roel Dekkers: met 95% van de aanvragers die voldoen aan de basisvoorwaarden ga ik in gesprek

Roel, fondsenmanager bij NextGen Ventures deelde zijn werkwijze en het investeringsproces. Elk investeringsfonds heeft specifieke doelen en richt zich op een bepaalde fase in de ontwikkeling van de innovatie.
Voor iedere investering wordt uitgebreid onderzoek gedaan om in te schatten of deze ook rendement zal opleveren. De schaalbaarheid van de innovatie, de grootte van het probleem dat het oplost, maar ook het team achter de innovatie speelt daarin een rol.

Anke Snijder: Zorg voor Innoveren is het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid voor zorginnovaties

Anke Snijder, programmamanager van ZonMw informeerde ons over het programma Zorg voor Innoveren. Dit programma fungeert als kennisdeler en adviesloket voor ondernemers en innovators in de zorg. Ook vertelde ze meer over de huidige financieringsronde ‘Implementatie- en Opschalingscoaching Ouderen Thuis’. In deze ronde kun je financiering krijgen voor het inhuren van een externe coach die je helpt bij het implementeren en/of opschalen van je innovatie.

Jessica Badloe: wij zijn radicaal inclusief

Jessica met microfoon, over subsidie- en fondsenlandschapJessica van Stichting Zij=Wij deelde hoe ze deze stichting in Arnhem heeft opgericht met minimale middelen, en voornamelijk met de inzet en bijdrage van wijkbewoners. In het aanloophuis is iedereen welkom en komen mensen met verschillende achtergronden en leeftijden op een laagdrempelige manier bij elkaar. Ze heeft zich voor de financiering van haar initiatief in eerste instantie gericht op lokale ondernemers. Nu het meer zichtbaarheid krijgt en haar impact heeft bewezen ontstaan er ook kansen bij subsidies en fondsen.

Piet Hein van Dam: kijk wie de investeerders zijn achter de investeringsfondsen en speel in op hun doelen

Piet Hein startte 3,5 jaar gelden Clear.bio. Ze ontwikkelden een app die de bloedsuikerspiegel meet en gepersonaliseerd voedingsadvies geeft als alternatief voor medicijngebruik bij diabetes type 2. Een aantal fondsen heeft intussen in zijn bedrijf geïnvesteerd, en hij deelde zijn ervaring hiermee. Hij onderstreepte het belang van emotie, vooral in de vroege fase en de aansluiting waar investeerders naar zoeken.

Zoek jij ook weg in subsidie- en fondsenland?

ZorgSubsidieKalender deelt regelmatig kennis via gratis webinars, trainingen of op evenementen. Bekijk onze agenda en meld je aan!

Bekijk de agenda met webinars en trainingen

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.