Innovatie in de zorg: 3 keer subsidie voor technologische oplossingen

Ben je als bedrijf, zorgorganisatie of onderzoeker op zoek naar subsidie voor innovatie in de zorg? Heb je een technologische oplossingen in de gezondheidszorg die je verder wilt ontwikkelen? Dan kun je bij de regelingen hieronder wellicht financiering aanvragen.

Deze fondsen en subsidies stimuleren technologische oplossingen en innovatie in de zorg

In de ZorgSubsidieKalender database staan ruim 1.000 fondsen en subsidies voor Zorg & Welzijn. Naast regelingen voor maatschappelijke organisaties en zorginstellingen, staan er ook tal van financieringsmogelijkheden in voor kennisinstellingen en bedrijven. Innovatie en verbetering van de zorg is daarin een veelvoorkomend thema. In dit blog richten we ons specifiek op technologische oplossingen in de gezondheidszorg. We delen drie regelingen met je die het ontwikkelen van deze technologische oplossingen financieren.

Innovative Health Initiative – IHI Call 5

Het Innovative Health Initiative (IHI) is een publiek-privaat partnerschap (PPP) tussen de Europese Unie en de Europese biowetenschappelijke industrieën. Hun belangrijkste doel is het vertalen van gezondheidsonderzoek en innovatie in tastbare voordelen voor patiënten en de maatschappij. In deze oproep zijn de volgende onderwerpen beschikbaar:

  • Versnelde toepassing van nieuwe benaderingsmethoden en andere innovatieve diervrije benaderingen voor de ontwikkeling, het testen en de productie van gezondheidstechnologieën
  • Ontwikkeling en bewijs van het principe van nieuwe klinische toepassingen van theranostische oplossingen
  • Verbeterde voorspellings-, detectie- en behandelingsbenaderingen voor alomvattend beheer van beroerten
  • Maximaliseren van het potentieel van het genereren van synthetische gegevens in toepassingen voor de gezondheidszorg

Budget: € 115 miljoen beschikbaar in totaal
Deadline: 16 januari 2024

Log in en bekijk regeling

INZET – Investeren in Zelfstandigheid en Technologie

INZET is een investeringsfonds voor ondernemingen die met zorginnovaties een positieve bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van zorgbehoevenden. Ze investeren in ondernemingen die door middel van technologie perspectief bieden op betere preventie en op een hoge kwaliteit van leven aan diverse doelgroepen, waaronder ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking of psychische klachten. 

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling

NZa – Innovatie voor kleinschalige experimenten

Deze subsidieregeling heeft als doel zorgaanbieders en ziektekostenverzekeraars ruimte te geven om kortdurend en kleinschalig te experimenteren met innovatieve zorgprestaties met als doelstelling het verbeteren van de zorg en van de prijs/kwaliteitverhouding ervan.

Budget: maximaal € 500.000,- per experiment per jaar
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling

Op de hoogte blijven en meer subsidies voor innovatie in de zorg zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen en subsidies gericht op innovatie en verbetering van de gezondheidszorg. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er nog veel meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor innovatie

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.