Hoe vind ik financiering voor mijn innovatie in de zorg?

ZorgSubsidieKalender zet de mogelijkheden voor je op een rij! Recent waren wij bij het event van onze partner Health Valley in Nijmegen. Health Valley is hét zorginnovatienetwerk van Nederland, de focus is om de zorg toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit te houden en digitalisering en innovaties in de zorg te versnellen.

Voor startende en groeiende ondernemers in de zorgsector is financiering extreem belangrijk maar vaak ook onoverzichtelijk qua mogelijkheden. Wat zijn de voor- en nadelen van een lening t.o.v. van subsidie nu en op de lange termijn? In welke fase zit je, pré-seed, start-up of scale-up? Welke financiering past bij welke fase, en welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Tijdens het Health Valley Event kwamen deze vragen aan bod. Ook werd er aandacht besteed aan de financieringsmogelijkheden voor start-ups en scale-ups. In dit artikel lichten we drie mogelijkheden voor start-ups en scale-ups in Nederland voor je uit.

Start-up Fonds Gelderland

Startup Fonds Gelderland (SFG) richt zich op startups die innovaties ontwikkelen die bijdragen aan de de innovatieagenda voor de gezondheid en zorg. Startups in de pre-seed fase kunnen bij het Startup Fonds Gelderland een aanvraag indienen voor een achtergestelde lening van minimaal € 30.000,- en maximaal € 250.000,-.

Business Angels Oost-Nederland

Dit netwerk van particuliere financiers in Oost Nederland verstrekt leningen aan ondernemers die veelal nog in de in de pré-seed- of opstartfase zijn. Je haalt daarmee ook een ervaren ondernemer in huis die betrokken is bij het managen van je bedrijf. Dit kan ook meteen een nadeel zijn, als bijvoorbeeld de investeerder teveel op de stoel van de ondernemers gaat zitten.

RVO Nederland – innovatiekrediet

RVO Nederland heeft vele instrumenten om innovatie te stimuleren via start-ups en scale-ups. Een van die instrumenten is het innovatiekrediet waarmee ca 45% van je projectbegroting wordt gedekt. Daarnaast is er nog de regeling WBSO: wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk. waarmee jaarlijks 20.000 ondernemers geholpen worden om te innoveren.

Ben jij een start-up of scale-up in Healthcare en op zoek naar financieringsmogelijkheden voor zorginnovatie?

De ZorgSubsidieKalender database bevat 1.000+ subsidies en fondsen. In de database vind je ook allerlei subsidies en fondsen om als ondernemer jouw innovatie in de zorg te verwezenlijken.

Meer weten?

Bekijk het jaarabonnement

Al klant? Log dan in en bekijk ons overzicht van investeringsfondsen en subsidies voor innovatie.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons!

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.