Fiets jij een gezonde zomer tegemoet?

De gemiddelde volwassene moet 2,5 uur in de week actief bewegen. Zowel matig als zwaar intensief bewegen draagt bij aan een betere gezondheid. Een hele gezonde manier om deze 2,5 uur te bereiken, is om de fiets te pakken en een stukje te gaan fietsen! Zo haal je niet alleen je beweegdoel, maar kom je ook nog eens in de buitenlucht. Dit heeft op zijn beurt ook weer positieve gezondheidseffecten.

Het gezonde nut van fietsen

Door genoeg te bewegen blijven wij gezonder. Beweging zorgt er onder andere voor dat je beter slaapt, dat je stemming beter blijft en dat je lichaam gezond blijft functioneren. Zo verklein je namelijk ook de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en problemen met bloeddruk en cholesterol (Bron: Thuisarts). Door ook nog eens te kiezen voor een sport in de buitenlucht, zoals fietsen, worden deze positieve effecten nog eens versterkt.

Regelmatig bewegen en fietsen is al helemaal gezond en belangrijk voor ouderen. Naast de bovengenoemde voordelen, beperkt beweging namelijk ook geestelijke en lichamelijke achteruitgang, dementie en botbreuken.

Ga veilig en leuk een stukje fietsen

Om optimaal van de gezondheidsvoordelen van een stukje fietsen te genieten, is het natuurlijk belangrijk dat fietsen veilig en leuk blijft. Het organiseren van activiteiten waarbij mensen in groepjes samen kunnen fietsen of op een andere manier gestimuleerd worden om de fiets te pakken maken het een leukere onderneming. Het volgen van een cursus over verkeersregels en het kiezen van de juiste fietsen maken het daarnaast veiliger. Maar om deze handelingen uit te voeren, is er geld nodig. Enkele subsidies in onze database richten zich op het stimuleren van fietsgedrag. Wij lichten er twee voor je uit.

Gemeente Amsterdam – Subsidie voor fietsinitiatieven

Wie regelmatig in Zuidoost fietst kent het: veel ruimte om te fietsen, maar weinig fietsers. Heeft u een goed idee om meer mensen uit uw buurt op de fiets te helpen?

Budget: Maximaal € 10.000,-
Deadline: Jaar rond, tot het subsidieplafond is bereikt.

Log in en bekijk de hele regeling

Provincie Limburg – Subsidie Doortrappen Limburg

Doortrappen stimuleert senioren vanaf 60 jaar om langer te blijven fietsen op een veilige manier middels gedragsbeïnvloedingsinterventies die door de gemeenten in samenwerking met lokale partners worden georganiseerd.

Budget: Maximaal € 5.000,- per gemeente per kalenderjaar.
Deadline: 1 juli 2023.

Log in en bekijk de hele regeling

Meer weten over subsidies rondom bewegen en fietsen?

Een gezonde leefstijl is een populair en waardevol onderwerp in het domein van Zorg en Welzijn. Houd jouw organisatie zich ook bezig met het stimuleren van een gezonde leefstijl? In onze database vind je tientallen regelingen die zich specifiek richten op het stimuleren van een gezond, bewegend leven voor iedereen. Met een abonnement krijg je niet alleen toegang tot al deze regelingen, maar word je ook wekelijks op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen in het subsidielandschap voor Zorg en Welzijn.

Neem een jaarabonnement!

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.