Jaarlijks € 136 miljoen subsidie voor projecten in zorg en welzijn

Subsidies voor bijzondere en kwetsbare doelgroepen en innovaties in zorg en welzijn: de top 5 van vermogensfondsen

Verdwaal je op internet in het woud van subsidies en fondsen? Toch is het goed om je hierin te verdiepen en te zorgen dat je actueel geïnformeerd bent en geen subsidiedeadlines mist.

ZorgSubsidieKalender houdt deze informatie actueel voor je bij en hieronder zie je een overzicht van vijf grote vermogensfondsen die jaarlijks samen € 136 miljoen beschikbaar stellen voor mooie projecten in zorg en welzijn.

Vermogensfondsen in Nederland

In Nederland zijn er ca. 10.000 vermogensfondsen actief met een gezamenlijk vermogen van ca. 20 miljard euro. Hun thema’s variëren van bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur, milieu en onderwijs tot zorg en welzijn.

Elk fonds keert gemiddeld jaarlijks 4 procent van zijn vermogen uit. Dat betekent dat er jaarlijks € 800 miljoen beschikbaar is voor allerlei verschillende doelstellingen, Zorg en Welzijn is er daar één van.

Mis geen subsidiedeadlines…

Vermogensfondsen hebben zelf ook een plan én een planning. Ze stellen jaarlijks thema’s vast waarbinnen aangevraagd kan worden. Dat kan gaan om een specifieke doelgroep, het stimuleren van een innovatie of het oplossen van een probleem. Daarnaast stellen ze deadlines vast waarbinnen aanvragen kunnen worden ingediend. En soms is dat maar één keer per jaar…

In onze ZorgSubsidieKalender(database) houden we van 900 subsidies en fondsen de actuele deadlines, doelgroepen en thema’s bij. Nieuwsgierig geworden?

Vraag dan een gratis Proefabonnement aan >>

De vijf grootste vermogensfondsen voor zorg en welzijn

VSBfonds

VSB FondsHet VSBfonds steunt iedereen die actief wil meedoen. En iedereen die anderen actief uitnodigt tot meedoen met projecten die zorgen voor nieuwe verbindingen, tussen verschillende mensen met verschillende levens. Of die zorgen voor persoonlijke groei en toegang tot nieuwe kansen en meer mogelijkheden, zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving. Het fonds steunt met geld, maar ook met raad en daad.
Jaarlijks budget: 27 miljoen euro.

Oranje Fonds

oranjefondsHet Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Het fonds wil betrokkenheid in de samenleving bevorderen. De financiële bijdragen gaan naar ca. 6500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk.
Jaarlijks budget: 30 miljoen euro

De Vriendenloterij

VriendenloterijDe VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. En speciaal voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. De VriendenLoterij zet zich in voor een sportieve en gezonde samenleving. Daarom steunen zij goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen.
Jaarlijks budget: 59 miljoen euro.

FNO

fno

In Nederland kunnen veel mensen niet aan de samenleving meedoen zoals ze zouden willen. Bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn door een chronische ziekte of een beperking. FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een volwaardig leven niet in de weg mag staan. Daarom zet het fonds zich in voor het vergroten van kansen, op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.
Jaarlijks budget: 10 miljoen euro.

Kansfonds

kansfondsHet Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Zij steunen kansrijke initiatieven die deze kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Zo zorgt het fonds voor een samenleving waarin plek is voor iedereen.
Jaarlijks budget: 10 miljoen euro.


Denk je nu: ‘Hier wil ik meer over Weten?’

Bekijk nu de workshop Geheimen van SubsidieManagement >>
Vragen? Neem contact op via 030-2270037 of mail naar info@zorgsubsidiekalender.nl

Auteur: Stance van Heijst
Beeld: CCO Public Domain
©ZorgSubsidieKalender