Dit zijn de 5 grootste vermogensfondsen voor Zorg en Welzijn

Verdwaal je op internet in het woud van subsidies en fondsen? Begrijpelijk. Het zijn er namelijk ontzettend veel. Des te belangrijker om je hierin te verdiepen. Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de grote vermogensfondsen en relevante regelingen. Zo mis je nooit een deadline.

ZorgSubsidieKalender houdt al deze informatie over vermogensfondsen en andere regelingen actueel voor je bij. Gemiddeld komen er per maand zo’n 50 nieuwe regelingen bij. Om je een idee te geven van de omvang van de beschikbare bedragen zie je hieronder de vijf grootste vermogensfondsen uit onze database die jaarlijks samen € 140 miljoen beschikbaar stellen voor mooie projecten in Zorg en Welzijn.

Duizenden vermogensfondsen in Nederland

In Nederland zijn er circa 10.000 vermogensfondsen actief met een gezamenlijk vermogen van ongeveer 20 miljard euro. Hun thema’s variëren van bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur, milieu en onderwijs tot zorg en welzijn. Elk fonds keert gemiddeld jaarlijks 4 procent van zijn vermogen uit. Dat betekent dat er jaarlijks € 800 miljoen beschikbaar is voor allerlei verschillende doelstellingen. Zorg en Welzijn is er daar slechts één van.

Zo mis je nooit meer een subsidiedeadline

Jij hebt misschien een plan, maar vermogensfondsen en subsidieverstrekkers hebben zelf ook een plan én een planning. Ze stellen jaarlijks thema’s en doelgroepen vast waarbinnen aangevraagd kan worden. Daarnaast stellen ze deadlines vast waarbinnen aanvragen kunnen worden ingediend. En soms is dat maar één keer per jaar! Het is dus belangrijk dat je direct na publicatie van zo’n deadline op de hoogte bent. Je kunt dan een projectteam samenstellen en je aanvraag tijdig gaan schrijven. Hoe eerder je je aanvraag indient, hoe groter de kans op een toekenning.

In onze ZorgSubsidieKalender database houden we inmiddels ruim 1.000 actuele subsidies en fondsen voor je bij. We monitoren de deadlines, doelgroepen en thema’s. Wil jij ook altijd op de hoogte zijn van de nieuwste regelingen?

Bekijk hier het abonnement

Dit zijn de vijf grootste vermogensfondsen voor Zorg en Welzijn

VSB-Fonds

VSBfonds – Jaarlijks budget: 26 miljoen euro

Het VSBfonds steunt iedereen die actief wil meedoen. En iedereen die anderen uitnodigt tot meedoen, met projecten die zorgen voor nieuwe verbindingen, tussen verschillende mensen met verschillende levens. Of projecten die zorgen voor persoonlijke groei en toegang tot meer kansen en mogelijkheden. Zo krijgt iedereen een plek in onze diverse samenleving. Het fonds steunt met geld, maar ook met raad en daad. Lees hier de tips voor een succesvolle aanvraag van Steffen de Wolff, adviseur externe betrekkingen van het VSBfonds.

Oranjefonds

Oranje Fonds – Jaarlijks budget: 30 miljoen euro

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Het fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. De financiële bijdragen gaan naar zo’n 6.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk.

Vriendenloterij logo

De VriendenLoterij – Jaarlijks budget: 62 miljoen euro

De VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. En speciaal voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. De VriendenLoterij zet zich in voor een sportieve en gezonde samenleving. Daarom steunen zij goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen.

fno logo

FNO – Jaarlijks budget: 12 miljoen euro

In Nederland kunnen veel mensen niet aan de samenleving meedoen zoals ze graag willen. Bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn door een chronische ziekte of een beperking. FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een volwaardig leven niet in de weg mag staan. Daarom zet het fonds zich in voor het vergroten van kansen, op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

kansfonds logo

Kansfonds – Jaarlijks budget: 10 miljoen euro

Het Kansfonds ziet om naar de kwetsbare mensen in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Zij steunen kansrijke initiatieven die deze kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. Ook steunen ze initiatieven van betrokken mensen die iets willen doen voor een ander. Zo zorgt het fonds voor een samenleving waarin plek is voor iedereen.

Meer fondsen en subsidies bekijken?

Wil je eenvoudig en snel subsidies en fondsen vinden voor jouw projecten? Neem dan een abonnement op onze database.

Bekijk hier het abonnement

Vragen? Neem contact op via 030-2270037 of mail naar info@zorgsubsidiekalender.nl

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.