Dag van de Palliatieve Zorg 8 oktober – Twee regelingen uitgelicht

Praten over de dood of over doodgaan: de meesten van ons vinden dat erg ingewikkeld. Zaterdag 8 oktober is de Dag van de Palliatieve Zorg. Op deze dag wordt aandacht besteed aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen. Want ziekte en sterven overkomt ons allemaal. Het is belangrijk om te weten wat je kunt doen en welke mogelijkheden er zijn voor zorg in de laatste levensfase.

Dag van de Palliatieve Zorg – Regelingen in de ZorgSubsidieKalender database

In de ZorgSubsidieKalender database staan verschillende regelingen die gericht zijn op projecten en initiatieven rondom palliatieve zorg. In het kader van de Dag van de Palliatieve Zorg lichten we er twee voor je uit.

oranje vinkje

Bavo Stichting

Het bevorderen van het welzijn van ouderen is het doel van Bavo Stichting. De stichting is een vermogensfonds waarbij het rendement wordt gebruikt voor bevordering van het welzijn van ouderen, voornamelijk in Kennemerland. Ze verstrekken financiële bijdragen aan activiteiten, innovaties en onderzoek die dit doel ondersteunen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan palliatieve zorg, armoede, diversiteit en kwaliteit van leven bij ouderen.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

 

oranje vinkje

Stichting Pallieter

Pallieter maakt zich sterk voor de zorg van zieke kinderen. Pallieter levert een bijdrage aan de palliatieve zorg voor ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch zieken en gehandicapten, in het bijzonder voor kinderen tot 16 jaar. Dit kan in de vorm van financiële of materiële ondersteuning. Daarnaast wil Pallieter het maatschappelijk draagvlak en de aandacht voor deze specifieke zorg en doelgroep vergroten, bijvoorbeeld door samenwerking met andere regionale stichtingen/instellingen.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven van regelingen?

Ben jij regelmatig op zoek naar subsidies en fondsen voor jouw project of initiatief in de zorg? In onze database vind je meer dan 100 regelingen voor dit soort projecten. Met een abonnement op onze database blijf je hier altijd actueel over geïnformeerd.

Bekijk de abonnementen >>