4 subsidies voor wetenschappelijk onderzoek in Zorg en Welzijn

De financiering of subsidie van wetenschappelijk onderzoek in Nederland komt uit verschillende bronnen. Volgens het Rathenau Instituut was er in 2019 maar liefst € 17,5 miljard beschikbaar voor onderzoek. Bedrijven financieren het grootste deel van het wetenschappelijk onderzoek. Zij richten zich echter vooral op het eigen bedrijf en de eigen sector. Daarnaast subsidieert de overheid ongeveer een derde van de Nederlandse Research en Development. Verder hebben (gezondheids)fondsen en de onderzoeksprogramma’s van de Europese Unie ook een belangrijk aandeel in het financieren van wetenschappelijk onderzoek in Nederland.

Subsidie voor wetenschappelijk onderzoek in Zorg en Welzijn

In onze database met subsidies en fondsen richten we ons op regelingen voor wetenschappelijk onderzoek in de zorg- en welzijnssector. Je kunt er regelingen vanuit de overheid, internationale instanties en gezondheidsfondsen in vinden. Momenteel staan er meer dan 80 subsidies voor wetenschappelijk onderzoek in de database die je kunt aanvragen. We lichten hieronder een aantal voorbeelden voor je uit.

oranje vinkje

ZonMw – Praktijkgericht onderzoek in de ggz: Versterking van passende zorg in de eerstelijns ggz

In deze subsidieronde kan subsidie worden aangevraagd voor praktijkgericht onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg. Onderzoek moet zich richten op het verbeteren van de toegankelijkheid en organisatie van de geestelijke gezondheidszorg om de omslag naar passende zorg te versterken in de eerstelijns ggz.

Budget: maximaal € 200.000,- per aanvraag
Deadline: 4 juli 2022 (vooraanmelding)

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Health~Holland – TKI-LSH Match regeling voor publiek-private samenwerking in 2022

Deze regeling stimuleert onderzoeksorganisaties en ondernemingen om gezamenlijk te investeren in research & development (R&D) met als doel om duurzame innovatieve producten en diensten binnen de Topsector Life Sciences & Helath (LSH) te ontwikkelen.

Budget: geen vaststaand bedrag, ca. € 61 miljoen toegewezen in 2020
Deadline: 5 oktober 2022, om 17:00 uur

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

De Phelps Stichting

De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk welzijn van spasticiteit in Nederland. Bijvoorbeeld door het helpen achterhalen van de oorzaak van spasticiteit, of het ontwikkelen van nieuwe of verbeterde behandelmethoden.

Budget: bijdragen liggen in het algemeen tussen € 1.000,- en € 50.000,- per aanvraag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Cotton Wood Technology Fund

Cottonwood Technology Fund is een top-deciel presterend durfkapitaalfonds in een vroeg stadium.

Budget: tussen € 1 miljoen en € 3 miljoen
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer subsidies voor wetenschappelijk onderzoek zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van subsidie voor wetenschappelijk onderzoek. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er tientallen meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot ruim 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op wetenschappelijk onderzoek >>