5x subsidie voor wetenschappelijk onderzoek in Zorg en Welzijn

De financiering of subsidie van wetenschappelijk onderzoek in Nederland komt uit verschillende bronnen. Volgens het Rathenau Instituut was er in 2019 maar liefst € 17,5 miljard beschikbaar voor onderzoek. Bedrijven financieren het grootste deel van het wetenschappelijk onderzoek. Zij richten zich echter vooral op het eigen bedrijf en de eigen sector. Daarnaast subsidieert de overheid ongeveer een derde van de Nederlandse Research en Development. Verder hebben (gezondheids)fondsen en de onderzoeksprogramma’s van de Europese Unie ook een belangrijk aandeel in het financieren van wetenschappelijk onderzoek in Nederland.

Subsidie voor wetenschappelijk onderzoek in Zorg en Welzijn

In onze database met subsidies en fondsen richten we ons op regelingen voor wetenschappelijk onderzoek in de zorg- en welzijnssector. Je kunt er zowel regelingen vanuit de overheid, internationale instanties en gezondheidsfondsen in vinden. Momenteel staan er meer dan 80 subsidies voor wetenschappelijk onderzoek in de database die je kunt aanvragen. We lichten hieronder een aantal voorbeelden voor je uit.

Regelingen vanuit de overheid

oranje vinkje

ZonMw – PSIDER Doorbraakprojecten

Subsidie voor jonge onderzoekers gericht op doorbraakprojecten op het gebied van (de behandeling van) ernstige erfelijke aandoeningen en op de ontwikkeling van humane embryo-achtige structuren met behulp pluripotente stamcellen.

Budget: maximaal € 150.000,- per aanvraag
Deadline: 14 september 2021, om 14:00 uur

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Health~Holland – TKI-LSH Match regeling voor publiek-private samenwerking in 2021

Met deze Match regeling worden onderzoeksorganisaties en ondernemingen gestimuleerd om gezamenlijk te investeren in research & development (R&D) met als doel om duurzame innovatieve producten en diensten binnen de Topsector Life Sciences & Helath (LSH) te ontwikkelen.

Budget: geen vaststaand bedrag, ca. € 61 miljoen toegewezen in 2020
Deadline: 6 oktober 2021 om 17:00

Log in en bekijk regeling >>  

Regelingen vanuit (gezondheids)fondsen

oranje vinkje

Hartstichting – Landelijk consortium atriumfibrilleren

Atriumfibrilleren is een van de grote cardiovasculaire uitdagingen van deze tijd en is daarom ook als prioriteit benoemd binnen de onderzoeksagenda voor hart- en vaatziekten. Daarom heeft de Hartstichting vier kwartiermakers uitgenodigd om een landelijk consortium rondom dit thema te helpen formeren.

Budget: € 3 miljoen beschikbaar in totaal
Deadline: 2 november 2021

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

De Phelps Stichting

De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk welzijn van spasticiteit in Nederland. Bijvoorbeeld door het helpen achterhalen van de oorzaak van spasticiteit, of het ontwikkelen van nieuwe of verbeterde behandelmethoden.

Budget: bijdragen liggen in het algemeen tussen € 1.000,- en € 50.000,- per aanvraag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Internationale regelingen

oranje vinkje

EU4Health 2021 calls

EU4Health, met zijn budget van 5,1 miljard euro het duurste gezondheidsprogramma ooit, investeert in projecten van EU-landen, gezondheidsorganisaties en ngo’s om de Europese gezondheidszorg te versterken en toegankelijker te maken. Een belangrijk doel is bovendien de paraatheid van de EU voor grensoverschrijdende gezondheidsbedreigingen te verhogen. De eerste calls, gericht op de preventie, diagnose en genezing van kanker zijn al gepubliceerd.

Budget: € 19 miljoen voor de reeds openstaand calls
Deadline:15 september 2021 (huidige calls)

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer subsidies voor wetenschappelijk onderzoek zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van subsidie voor wetenschappelijk onderzoek. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er tientallen meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op wetenschappelijk onderzoek >>