10 actuele subsidies en fondsen voor ouderen

Werkt jouw organisatie voor of met ouderen? En ben je regelmatig op zoek naar subsidies en fondsen voor projecten die bijdragen aan het welzijn van deze doelgroep? Lees dan even verder. Hieronder lichten we 10 actuele subsidies en fondsen voor ouderen voor je uit.

Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Dus ook ouderen. Helaas is er een grote groep ouderen die hier wel een zetje bij kan gebruiken, op welke manier dan ook. Gelukkig bestaan er ontzettend veel regelingen voor projecten die hun lichamelijke, geestelijke, maatschappelijke en culturele welzijn bevordert. Dit is slechts een greep uit de bestaande regelingen. Ben je al klant bij ons? Bekijk hier direct de lijst met meer dan 100 regelingen gericht op ouderen.

10 Actuele subsidies en fondsen voor ouderen

Olga Heldring Fonds

Het Olga Heldring Fonds verstrekt binnen bepaalde voorwaarden giften (op projectbasis) aan instellingen op het gebied van ouderenzorg.
Budget: De bijdrage, die enige duizenden euro’s kan bedragen, wordt gegeven in de vorm van een eenmalige schenking.
Deadline: jaar rond, het bestuur vergadert 7x per jaar
Log in en bekijk regeling

Stichting Codde van Beresteyn

Naast de huisvesting van mindervermogende ouderen in haar hofje heeft de Stichting Codde van Berestyn ook ruimte om financiële steun te bieden aan projecten die het welzijn van ouderen bevorderen.
Budget: geen vaststaand bedrag, eerdere bijdragen tussen € 2.500,- en € 50.000,-
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling

Innovatiefonds Ouderenzorg

IFOZ wil een bijdrage leveren aan duurzaam toegankelijke ouderenzorg. Het aantal ouderen neemt de komende jaren flink toe en ouderen zullen vaker een beroep doen op de zorg. Tegelijkertijd neemt het aantal zorgmedewerkers en mantelzorgers af. Om ouderen ook in de toekomst van passende zorg en ondersteuning te kunnen voorzien, is innovatie van de ouderenzorg noodzakelijk. IFOZ wil daaraan bijdragen.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling

Koningin Emma Fonds

Koningin Emma Fonds ondersteunt organisaties met geld, tijd en/of aandacht om activiteiten mogelijk te maken, gericht op kwetsbare inwoners van Den Haag ouder dan 70 jaar, die zelfstandig wonen. Het bestrijden van eenzaamheid en hen actiever deel laten nemen aan de maatschappij is de belangrijkste doelstelling hierin.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond aanvragen
Log in en bekijk regeling

Stichting Zorg en Zekerheid

De Stichting heeft als doel om bij te dragen aan de betaalbaarheid, toegankelijkheid, kwaliteit en innovatie van de gezondheidszorg voor onder andere ouderenzorg en mantelzorgers. Activiteiten die niet via de reguliere weg gefinancierd kunnen worden, krijgen dankzij hun financiering een kans.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling

Gemeente Leiden

Organiseert jouw vrijwilligersorganisatie regelmatig activiteiten voor ouderen? Dan kun je gebruikmaken van de subsidie bejaardensociëteiten. De incidentele subsidie is bedoeld voor de kosten van een activiteit.
Budget: maximaal € 160,- per jaar voor activiteiten met maximaal 50 deelnemers en maximaal € 275,- per activiteit voor activiteiten met meer dan 50 deelnemers.
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling

Denk en Doe Mee Fonds!

Het Denk & Doe mee!-fonds is er voor maatschappelijke initiatieven die het woon-, werk- of leefklimaat in Capelle aan den IJssel verbeteren en die niet in aanmerking komen voor andere subsidies. Het initiatief moet invulling geven aan onder andere het thema ouderen.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond aanvragen
Log in en bekijk regeling

INZET – Investeren in Zelfstandigheid en Technologie | Investeringsfonds

INZET is een investeringsfonds voor start-ups en scale-ups die met zorginnovaties een positieve bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van zorgbehoevenden. Ze investeren in ondernemingen die door middel van technologie perspectief bieden op betere preventie en op een hoge kwaliteit van leven aan diverse doelgroepen, waaronder ouderen.
Budget: Vanaf € 250.000,- (Dit is een investeringsfonds, het betreft een lening).
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling

Stichting Zonnegloren

Stichting Zonnegloren wil de gezondheidszorg in de regio Eemland bevorderen in de ruimste zin van het woord. Het betreft aanvragen die je niet via de reguliere financiering van de gezondheidszorg bekostigd krijgt. Daarbij kun je denken aan de aanschaf van sportmateriaal, speeltoestellen of een duofiets.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk de regeling

Stichting voormalig gasthuis – Breda

Ze ondersteunen activiteiten die gericht zijn op de behartiging van het lichamelijk, geestelijk en sociaal – maatschappelijk welzijn (in de breedste zin van het woord) van ouderen in Breda.
Budget: bijdragen in het algemeen tussen de € 1.000,- en € 7.000,- per aanvraag
Deadline: jaar rond
Log in en bekijk regeling

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen gericht op ouderen

Meer dan 100 actuele subsidies en fondsen voor ouderen zien?

Dit is slechts een selectie van de regelingen voor ouderen. Naast deze regelingen vind je in onze database meer dan 100 andere fondsen en subsidies die gericht zijn op ouderen. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot ruim 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Eerst even kijken wat het inhoudt? Dat kan, met ons proefabonnement. Met een proefabonnement maak je één maand gratis en zonder verplichtingen kennis met de database. Na een maand stopt het proefabonnement automatisch.

Ja, ik wil een gratis proefabonnement

Meld je aan voor de wekelijkse subsidieflits
 
dit veld niet invullen s.v.p.