Zoek jij fondsen en subsidies voor 2022?

Maak een vliegende start in 2022!
Ben jij op zoek naar fondsen en subsidies voor 2022? Begin dan op tijd, nu dus! Het jaar 2022 lijkt misschien nog ver weg, maar als je volgend voorjaar wil starten met je projecten dan is het belangrijk om tijdig in actie te komen en de stuurknuppel stevig in handen te nemen. Wij helpen je graag om de juiste stappen te zetten en informeren je over de nieuwste trends. Waar moet je rekening mee houden?

Er komt een piek in januari 

Weet je dat er jaarlijks bepaalde perioden zijn waarin er veel subsidie- en fondsendeadlines worden gepubliceerd? Je hebt vanaf dat moment slechts enkele weken of maanden om aan te vragen. Eén van deze pieken start altijd net vóór de kerstperiode en loopt door tot in januari. Waarom? Ook geldgevers maken jaarplannen en hebben budgetten beschikbaar voor het nieuwe jaar, zij maken dus rond het begin van het nieuwe jaar hun plannen bekend en stellen nieuwe budgetten beschikbaar. Het is dus belangrijk om tijdig op de hoogte te zijn van de nieuwste subsidies en fondsen en dan snel in actie te komen. Vraag altijd zo snel mogelijk aan, dan heb je meer kans dat er nog budget beschikbaar is!

Let op de doorlooptijd!

Wanneer je een passende regeling heb gevonden voor je projectidee, start het schrijfproces. En hoe omvangrijker het project, hoe meer tijd je nodig hebt om je projectplan, begroting en de bijlagen uit te werken. Van de eerste letter op papier tot een toekenning neemt gemiddeld 2 tot 4 maanden in beslag. Als je dus in het voorjaar van 2022 wilt starten met je project, begin dan nu al met het schrijven van je projectplan!

Actuele trends in subsidie- en fondsenland

Sinds de komst van corona is er veel veranderd, ook in de wereld van subsidies en fondsen. Goede doelen zagen begin 2020 al snel hun inkomsten teruglopen en veel projecten vielen stil of werden uitgesteld. Al snel kwamen allerlei maatschappelijk initiatieven op gang en ook geldgevers gooiden acuut hun plannen om. Er kwam geld beschikbaar voor bijzondere doelgroepen om hulp en zorg op afstand te bieden. Veel zorginnovaties ‘op afstand’, zoals E-health oplossingen, konden versneld worden doorgevoerd omdat er ineens grote bedragen beschikbaar kwamen. Al met al is de wereld van de subsidie- en fondsenwerving flink opgeschud als gevolg van de coronamaatregelen.

Daarbij komt de al langer lopende ontwikkeling dat de overheid zich terugtrekt en burgers meer zelfredzaam moeten zijn. Daarom groeit jaarlijks het aantal maatschappelijke initiatieven dat ‘concurreert’ om de beschikbare potjes. Als je een aanvraag indient, is het dus belangrijk dat deze van topkwaliteit is.

En, hoe is dat bij jullie gegaan, heeft jouw organisatie zich al aangepast aan het ‘nieuwe normaal’? In deze nieuwe omstandigheden moet je je projectaanpak mogelijk aanpassen. Zet dus je creativiteit in om nieuwe projecten te bedenken die je kunt uitvoeren binnen de kaders van de steeds veranderende coronamaatregelen.

Maak een plan voor je subsidie- en fondsenwerving in 2022

Zonder stip op de horizon is het lastig om doelen te behalen. Het najaar is een ideale periode om een strategisch plan te maken waarin je met elkaar vaststelt:

  • Welke projecten wil je uitvoeren in 2022?
  • Welk bedrag heb je daarvoor nodig?
  • Welk bedrag kun je zelf bijdragen?
  • Welke actuele subsidies en fondsen passen mogelijk bij je project?
  • Wie binnen jouw organisatie gaat het plan schrijven en indienen?

Haal de juiste kennis in huis

Dit is het moment om je voor te bereiden op 2022. Niet alleen tijdig aanvragen is super belangrijk, ook moeten jouw projectplannen van topkwaliteit zijn zodat ze kunnen concurreren met die van vele anderen. Wil jij je projecten in 2022 kunnen uitvoeren? Graag helpen wij je om in actie te komen!

Wil je zicht op de actuele subsidies en fondsen voor 2022?

In onze ZorgSubsidieKalender database heb je zicht op ruim 1.000 fondsen en subsidies voor Zorg en Welzijn. Onze database is altijd actueel. Regelingen waarbij de deadline verstreken is, vind je bij ons niet meer. Wil je weten hoe onze database werkt? Bekijk dan hier het filmpje of

Bekijk het jaarabonnement

Wil je leren om succesvol subsidies en fondsen te werven?

Inmiddels hebben wij ruim 1.000 cursisten getraind met ons trainingsprogramma ‘Word een Pro in Subsidie en Fondsenwerving!’
Deze training wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,5 en nog steeds ontvangen wij reacties van ex-deelnemers die inmiddels duizenden euro’s hebben binnengehaald, dankzij de cursus!  Wil jij ook zelf leren fondsenwerven met een jaar lang nazorg waarin je al je vragen kunt stellen? Bekijk dan hier het programma!

Wil je advies, bijvoorbeeld bij het schrijven van je strategisch plan?

Deze dienstverlening heeft de ZorgSubsidieKalender ook. Neem gerust contact met ons op!