Jaarabonnement subsidies

Word een Pro – Goed voornemen 2022 40% korting

Haal nu de juiste kennis in huis en realiseer je droomproject 

Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving!


NIEUW:  inclusief  live dag  op: 2 juni 2022

(nog 4 plaatsen beschikbaar)Uniek en compleet online trainingsprogramma voor de beginnende aanvrager

Ontdek hoe je volmondig een 'ja' krijgt op je projectplan met deze simpele methode waardoor je aanvraag een invuloefening wordt. 

Heb jij een geweldig projectidee maar krijg je het niet op papier?

Worstel je met het opstellen van de begroting? 
Heb je al meerdere keren afwijzingen gehad, zonder dat je weet waarom?

Hoe fijn zou het zijn om een simpel stappenplan te hebben waarmee je aansprekende én winnende projectplannen schrijft? Je haalt moeiteloos geld binnen en realiseert droomprojecten voor je doelgroep!

Je hebt de kennis en vaardigheden levenslang in huis en bent nooit meer afhankelijk van anderen. 

Stance van Heijst
Ervaren subsidie en fondsenwerver
voor Zorg en Welzijn

- VERNIEUWD -

 • online trainingsprogramma van Stance van Heijst, specialist in subsidie- en fondsenwerving voor Zorg en Welzijn
 • Bespaar tijd en tast niet langer in het duister, je krijgt alle handvatten om een gedegen projectplan te schrijven
 • Dit is je uitgelezen kans om je (al lang gekoesterde) projectidee uit te werken tot een concrete aanvraag
 • Je begroting is geen hocus pocus meer omdat je leert scenariodenken
 • Stel je vragen persoonlijk aan Stance tijdens de live vraag & antwoordsessies
 • Handige formats helpen je gericht door de aanvraag heen, je ziet niets meer over het hoofd
 • Kom in contact met andere beginnende fondsenwervers, inspireer en help elkaar
 • Stance geeft deze workshop sinds 2011 en deze wordt door de deelnemers
  gemiddeld beoordeeld met een 8,5! Ruim 600 mensen gingen je voor!


Beste beginnende subsidie- en fondsenwerver,

Heb je al langer een mooi projectidee in je hoofd voor een speciale doelgroep of heb je een innovatie waarmee het leven van anderen een stukje beter of mooier wordt?

Heb je misschien al de eerste stappen gezet om een projectplan te schrijven of heb je al eens een aanvraag ingediend? Heel slim, want er is heel veel geld beschikbaar voor goede projecten in Zorg en Welzijn.

Maar de realiteit is vaak anders, de meeste projectideeën sterven een stille dood en belanden voor eeuwig op 'de plank'.
Een gemiste kans dus, voor de doelgroep, jouzelf én je organisatie. Het geld blijft onbenut of gaat naar anderen die er leuke dingen van doen.

Of, nog erger, je krijgt een afwijzing op je projectplan...

Verloren moeite dus en verspilde tijd. Jouw projectplan moet 'concurreren' tegen vele andere plannen. Je vraagt je af wat anderen wél goed doen en jij niet? Je steekt er je kostbare tijd en energie in en als als jouw inspanningen dan niet beloond worden doet dat zeer.
Misschien hebben je andere werkzaamheden zelfs wel achterstanden opgelopen of heb je er zelfs privétijd in gestoken?  

Het kan ook zijn dat je besluit: 'Hier begin ik niet meer aan, dat was eens maar nooit weer'.
En dat is natuurlijk zonde, want er zijn zoveel mogelijkheden en anderen lukt het immers ook. Dus kennelijk is het wél te leren!

Voorkom dat je blijft worstelen, neem de snelle route... 

Als je succesvol wilt worden in subsidie-en fondsenwerving kun je twee dingen doen. Je kunt het vak leren met vallen en opstaan en ontdekt dan hoe het werkt door vele afwijzingen te krijgen en soms kleine succesjes te boeken. Dit is echter een hele lange weg met hobbels en valkuilen. Een weg waarin je veel tijd verliest en mogelijk zelfs gefrustreerd afhaakt. Zo word je dus nooit een pro, net als vele anderen die nog steeds in het duister tasten over de afwijzingen van hun plan.

Wat je óók kunt doen is jezelf eenmalig diep tot aan je kruin onderdompelen in de wereld van subsidies en fondsenwerving. Dat is een bewuste en slimme keuze en slechts een paar procent van de mensen heeft dit door. Zij hebben snel de kennis gekregen om goed doortimmerde plannen te schrijven waar geldgevers écht enthousiast van worden.

Zij schrijven nu projectplannen met pakkende titels, een realistische begroting en aansprekende verhalen van deelnemers die de lezer in het hart raken. Subsidieverstrekkers en fondsen willen speciaal met hen samenwerken omdat ze al vele projecten met succes hebben opgezet en afgerond.

Dat wil jij toch ook? Dan is het nu tijd om in actie te komen en een keuze te maken.
Blijf je een worstelende aanvrager of neem je de snelle route en word je een pro?

De top 5 van vermogensfondsen in Zorg & Welzijn stelt jaarlijks 136 miljoen Euro beschikbaar voor projecten. Daarnaast zijn er nog vele miljoenen subsidies vanuit de overheid en corporate foundations beschikbaar om aan te vragen. 
Zorg dat je altijd actueel op de hoogte bent van deze deadlines en vraag tijdig en correct aan!

Hoe ik een pro werd in subsidie- en fondsenwerving

Jaren geleden werkte ik als projectleider bij een koepel van zorg- en welzijnsorganisaties. Regelmatig kreeg ik de vraag om 'potjes geld' te zoeken voor allerlei projecten. Ik was onbekend in de wereld van subsidies en fondsen en ik had werkelijk geen idee.

Dus ik ging vol goede moed aan de slag en maakte de meest stomme fouten. Ik ging bijvoorbeeld op zoek naar geld voor een ouderenzorgproject op het moment dat ik het vrijwel meteen nodig had. Het leek mij logisch dat je met een goed plan wel snel geld zou kunnen krijgen. Enthousiast zocht ik op internet naar de eerstvolgende subsidiedeadline en die was gelukkig al binnen twee weken.

In twee weken schrijf ik wel even een projectplan. Dacht ik ...

Buiten werktijd schreef ik razendsnel een projectplan en vulde op hoofdlijnen de aanvraagformulieren van de subsidieverstrekker in. Ik was vol van mijn prachtige plan en veronderstelde dat de subsidieverstrekker wel zou ‘begrijpen’ dat ik door de tijdsdruk niet alle vragen even secuur kon beantwoorden.

Ik dacht ook nog (hoe naïef!) dat ik daarmee wel ‘weg zou komen’, vanwege de ‘geweldige inhoud’ van mijn project. Niet dus. Mijn subsidieaanvraag kwam onderop de stapel en werd afgewezen. Ik liep daardoor € 250.000 mis en het project werd uitgesteld.

Projectplan afgewezen, buikpijn had ik ervan!

Buikpijn heb ik er van gehad. En pas 4 maanden later, nadat we met succes een nieuwe en volledige subsidieaanvraag hadden ingediend, konden we starten.

Ik heb in de loop der jaren harde lessen geleerd. Het was een lange weg vol hobbels en valkuilen. Maar met vallen, opstaan en doorzetten ben ik gelukkig gekomen tot waar ik nu sta.

2.5 miljoen Euro binnengehaald

Ik heb eerst veel ervaring opgedaan met de kleinere aanvragen, zoals onder andere een naaiatelier voor vrouwen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, een aanvraag voor een samenwerkingsverband in de zorg en een daktuin voor een school. en uiteindelijk is het me zelfs gelukt om een projectaanvraag van 2.5 miljoen Euro binnen te halen! Inmiddels sta ik dus met beide benen op de grond en heb ik besloten mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen bij het zoeken van de juiste weg in subsidie- en fondsenland.

Op veler verzoek heb ik daarom alle kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb verzameld verwerkt in een handige en simpele methode waarmee je stapsgewijs je project plan vormgeeft en werkelijk niets over het hoofd ziet. Het is mijn missie geworden om anderen die subsidies en fondsen willen aanvragen een lange worsteling en veel teleurstellingen te besparen. Het kan namelijk veel sneller.

Word ook een Pro!

Er is nu ook een korte weg voor jou beschikbaar om een pro te worden. Een goed geplaveide weg zelfs! Want ik heb al mijn kennis en vaardigheden samengebracht in het Online Trainingsprogramma: 'Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerven"
Ik houd niets achter, je krijgt al mijn tips, handige weetjes, shortcuts, schema's, formats, stappenplannen etc. En je zult zien dat je niet alleen betere projectplannen gaat schrijven, maar ook meer geld binnenhaalt!

Je kunt mij tijdens het Online Trainingsprogramma al je vragen stellen en geef ik je adviezen voor jouw project. Ben je erbij?

Stance van Heijst 
directeur ZorgSubsidieKalender

Ik heb genoeg gelezen, ik klik hier en meld me aan >>

 

Voor wie is dit online trainingsprogramma bedoeld?

Dit programma is niet voor iedereen geschikt.
Ik kan jou alleen helpen om een pro te worden in subsidie- en fondsenwerving als:

Check Zorg SubsidiesJe de wens hebt om subsidies en/of fondsen aan te vragen voor je projectplan(nen)

Check Zorg SubsidiesJe wilt de het vak leren maar je hebt nog geen projectidee

Check Zorg SubsidiesJe 'nul' kennis en ervaring hebt of alleen een beetje ervaring

Check Zorg SubsidiesJe actief bent in de sector Zorg en/of Welzijn

Check Zorg SubsidiesJe graag succesvol wilt worden in de subsidie- en fondsenwerving

Het maakt niet uit of:

Check Zorg SubsidiesJe geen ervaring hebt met subsidies, fondsen en aanvragen, voorkennis is niet vereist

Check Zorg Subsidies

Je werkt in een organisatie of actief bent als zelfstandige of vrijwilliger

Check Zorg Subsidies

Je wilt samenwerken met anderen of

Check Zorg Subsidies

Je  juist het programma het liefst alleen wilt volgen

Dit programma is niet bedoeld voor:

Check Zorg SubsidiesZeer ervaren subsidie- en fondsenwervers. Wil je nieuwe kennis? Bel ons voor het vervolgaanbod.

Check Zorg SubsidiesShopaholics. Als als jij de gewoonte hebt om impulsief trainingen te kopen en vervolgens niet in actie te komen, meld je dan NIET aan.

Check Zorg Subsidies

Zuurpruimen. Wij laten alleen deelnemers toe die er zin in hebben. Succes komt niet vanzelf en ik garandeer je dat het alleen gaat                     lukken als je zelf gemotiveerd bent.

Check Zorg Subsidies

Ongemotiverend gedrag richting andere deelnemers wordt niet getolereerd en negatievelingen worden uit de training verwijderd.

Dit programma gaat niet over:

Check Zorg Subsidies

'Gratis geld', dat bestaat niet. Geld werven kost geld en je zult, vooral in het begin, tijd moeten investeren

Check Zorg Subsidies

Je projectplan met wollige woorden zodanig verdraaien dat het precies lijkt te passen binnen de eisen van de financier.

Check Zorg Subsidies

Het oplossen van een financieel tekort in de exploitatiebegroting van je organisatie

Check Zorg Subsidies

Zo veel mogelijk geld 'binnenharken'Wat je ontdekt in dit trainingsprogramma

Handige checklists, slimme shortcuts en praktische formats om jouw droomproject te realiseren.

 • Je vindt je weg tot in de 'achterafsteegjes' van het subsidielandschap

 • Waarom veel project ideeën al sneuvelen bij de start

 • 7 makkelijke manieren om je doelgroep te betrekken bij je project

 • Een handige 'praatplaat' waarmee je het fundament legt onder je plan 

 • Transformeer je saaie schrijfwerk van een marteling tot een invulopdracht 

 • Vermijd blunders met slimme rekenregels voor een realistische begroting

 • Ontdek hoe je je eigen inbreng in het project monetariseert

 • Hoe je vooraf de projectrisico's analyseert en beren op de weg afschrikt

 • De checklist met 10 belangrijke (en vaak vereiste) bijlagen 

 • Slim omgaan met het online indienprogramma, 5 foefjes en een plan

 • 3 'Brillen' waarmee een geldverstrekker kijkt bij de beoordeling van je plan

 • Voorkom ellende, of zelfs een terugvordering, bij de eindverantwoording, een schoenendoos is niet de plek voor je projectadministratie, ontdek hoe het wel moet!

Wat krijg je als je meedoet? 

Je krijgt een online trainingsprogramma dat jou in staat stelt om winnende projectplannen te schrijven.

Check Zorg SubsidiesVoorkom deze 5 megablunders bij je aanvraag en tips hoe het wel moet
Check Zorg SubsidiesZo bedenk je een onweerstaanbare titel voor je projectplan

Check Zorg SubsidiesHoe je je organisatie én jezelf goed presenteert, zonder te overdrijven
Check Zorg SubsidiesWaarom een Raad van Advies van cruciaal belang is bij grote projecten 
Check Zorg SubsidiesEen slim stappenplan om de beste referenties te krijgen
Check Zorg SubsidiesHoe je passende fondsen en subsidies zoekt bij jouw project 
Check Zorg Subsidies5 tips voor behoud van een goede relatie met je gever
Check Zorg SubsidiesHoe je 100% checkt of je organisatie het project echt aankan
Check Zorg SubsidiesWat mag er wel en niet in de begroting? Reken jezelf (niet) rijk!
Check Zorg SubsidiesHoe goed bedoelde zuinigheid leidt tot afwijzingen. 
Check Zorg SubsidiesLeg je beoordelaar in de watten met heldere teksten en hapklare brokken.
Check Zorg SubsidiesDoe dit niet! 7 instinkers bij het indienen van je projectplan

Het resultaat voor jou:

 • Je krijgt alle kennis en tools waarmee je succesvol kunt aanvragen.
 • Dit is je uitgelezen kans om je (al lang gekoesterde) projectidee uit te werken tot een concrete aanvraag. Je hebt nu alle tijd om te focussen.
 • Na de workshop is het opstellen van je projectplan en de begroting een 'invuloefening' met behulp van de digitale formats, checklists en tips.

Resultaten en ervaringen van deelnemers:

Gigi DinglerGigi Dingler, projectleider en jongerencoach bij NSGK
De workshop was een zinvolle investering die ik eerder had moeten doen. Het workshopmateriaal is zeer gestructureerd en ook de jarenlange ervaring van Stance waren een welkome aanvulling. Dank, ik kan en ga aan de slag!


Anne-Marie van Hasselaar€ 88.000 subsidie voor e-learning - Anne-Marie van Hasselaar, Nationaal Huidfonds
De opgedane kennis heeft o.a. geleid tot een succesvolle subsidieaanvraag van € 88.000,- waar we een mooi e-learning programma van hebben kunnen ontwikkelen en bouwen. Stance geeft helder en persoonlijk advies over de wereld van subsidies en fondsen.

Marielle van EschMarielle van Esch, Zorgbelang Zuid-Holland
Als je wilt weten hoe je subsidies en fondsen moet aanvragen dan is het handig om deze workshop te volgen. Ik kan nu concreet met mijn ideeën aan de slag! De trainingsmap is daarnaast zeer waardevol! 


Diverse deelnemers:
“Deze training is écht een aanrader!"
Veel waardevolle inhoud, tips, tools en handige formats gehad!”

Jeanette GroenendaalJeanette Groenendaal, GGZ Oost Brabant
Ik weet nu waaraan een goed plan en aanvraag moeten voldoen.
Ook heb ik geleerd om niet meer in een van de valkuilen te stappen bij het aanvragen van subsidies en fondsen.

Chantal van BirgelenChantal van Birgelen, projectleider Zorgbelang Brabant
Stance heeft mij tijdens de workshop op een heel prettige en duidelijke manier geleerd om veel scherper een projectplan neer te zetten. Daarnaast geeft ze goede tips en trucs waarop fondsen letten als zij een aanvraag beoordelen.

“Goede praktijkvoorbeelden en een gestructureerde modulaire opbouw”
“Dit moeten alle organisaties in Zorg en Welzijn weten!"
"Met behulp van de digitale formats is het schrijven van een plan appeltje-eitje!”

Sinds de training heb ik meer dan € 500.000 geworven!

Linda Willems

Linda Willems, zelfstandig projectleider bij Projectenwerk

“Omdat ik merkte dat de Zorg behoefte had aan extra middelen heb ik mij verdiept in de subsidie-wereld. Dan kom je erachter dat dit een vak op zich is."

Hoe filter je de vele geldpotjes

Er zijn veel geldpotjes, maar hoe filter je dat? Niet, dat heb jij al gedaan met jouw ZorgSubsidieKalender. Met jullie database heb ik alle actuele subsidies en fondsen in beeld, alleen het aanvragen is een vak apart, dat moet je wel kunnen!

Aanvragen van subsidie

Ik ben een zelfstandig projectleider en het is goed om te weten waar je extra geld voor je klanten vandaan kunt halen, maar dat aanvragen van een subsidie was voor mij nieuw. Daar wilde ik meer van weten. Ik heb daarom samen met mijn collega Marco jouw trainingsprogramma gevolgd met het idee, twee horen meer dan één. Achteraf fijn want wij roepen nu nog steeds dingen uit jouw training!  Het is echt een vak apart en dat leer je niet uit een boekje. Je leert het door zelf aanvragen te schrijven en je in het vak te verdiepen.

De training zit vol met praktijkvoorbeelden en dat maakt het meteen heel concreet en toepasbaar.

De resultaten die ik sindsdien behaald heb? Zeker 60% geslaagde aanvragen. Van tevoren scan ik goed. Hoe kansrijk is dit? Het moet echt passen bij het project. En ik focus op aanvragen rond de € 50.000.  In ieder geval heb ik meer dan 10 succesvolle projecten aangevraagd. Echt, direct zo tastbaar!

Digitale aanvraagformulieren

Bijna overal moet je een heel ‘digitaal monster’ in om je aanvraag in te dienen. Maar door wat ik geleerd heb in de training weet ik wat er van mij verwacht wordt.

Enthousiast

Ik beveel deze training echt aan, het is gefocust op Zorg én Welzijn. Voor mij is dat echt belangrijk. En het is gecombineerd, een combinatie met de kalender is bijna noodzakelijk. En ik vind jouw wekelijkse nieuwsbrieven fijn, waardoor wij wakker blijven. Daarnaast vind ik jou als mens prettig, je denk goed mee en bent laagdrempelig.

Drieklapper

Ik wil het nog een keer gezegd hebben, het zit hem in de combinatie van de Database, De Training en de Nieuwsbrief. Echt een mooie combinatie.

 Je hebt 12 maanden toegang tot je online leeromgeving 

Dit is een online training en dat heeft deze voordelen voor jou:

   • Je hebt 12 maanden toegang tot alle online video's, opgenomen vraag & antwoordsessies en 15 downloads met checklists en formats
   • Je hoeft niet te reizen
   • Je volgt het programma op het moment dat het jou uitkomt
   • Je ontvangt per post een uitgebreide trainingsmap, tevens naslagwerk
   • Je kunt het online programma bekijken op de computer, beluisteren op je telefoon of lezen als tekst
   • Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone
   • Je krijgt toegang tot onze besloten community zodat je met de andere deelnemers ideeën kunt uitwisselen
   • De bijbehorende trainingsmap is een compleet naslagwerk waar je jarenlang plezier van hebt

 Uniek: Een jaar lang nazorg d.m.v. 12 online live Vraag & Antwoordsessies

Je kunt al je vragen stellen over jouw projectplan, begroting en alles wat met je project te maken heeft tijdens de live Vraag & Antwoordsessies.

   • Je bekijkt de vragensessies via internet, dus je stelt je vragen vanaf je eigen (thuis)werkplek
   • De vragensessies worden opgenomen op video, zodat je ze altijd achteraf nog kunt bekijken

Kun je niet aanwezig zijn tijdens één van de Vraag & Antwoordsessies? Geen probleem stuur je vragen aan ons op en ze worden besproken in de sessie. Later kun je de opname terug luisteren in de online leeromgeving.

Op veler verzoek: Een live dag met Stance in Utrecht op donderdag 2 juni 2022

Wat je krijgt:

 • Stance deelt haar kennis aan de hand van de trainingsmap en praktijkvoorbeelden
 • Er is alle ruimte voor jouw vragen, inspireer en leer van elkaar
 • Een hartelijke ontvangst bij ons in Utrecht (gratis parkeren, makkelijk bereikbaar via OV)
  (Bedrijfsverzamelgebouw De Alchemist, Europalaan 2, 3526 KS Utrecht)
 • Van 10:00 - 16:00 uur
 • Inclusief luxe lunch

Extra: 2 waardevolle masterclasses over crowdfunding en de WBTR

Masterclass

5 manieren voor een succesvolle
crowdfundingcampagne

crowdfunding

Masterclass

WBTR
Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Wet bestuur en toezicht rechtspersonen
Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving

 


Check Zorg Subsidies

NIEUW: Live dag in Utrecht met Stance in Utrecht (donderdag 2 juni 2022)

Check Zorg Subsidies

Video's: Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving

Check Zorg Subsidies

Trainingsmap, tevens een waardevol naslagwerk

Check Zorg Subsidies

15 digitale formats, checklists, voorbeelden en stappenplannen

Check Zorg Subsidies

Extra: 2 waardevolle masterclasses

Check Zorg Subsidies

Toegang tot de online community van Pro's

Check Zorg Subsidies

Helpdesk: 12 x online groepsvragensessies met Stance (1 keer per maand)

Check Zorg Subsidies

1 maand toegang tot de ZorgsubsidieKalender database met 1.000 subsidies en fondsen

Check Zorg Subsidies

Certificaat van deelname


Ja, ik meld me aan >>

,

Heb je nog vragen over de inhoud van dit trainingprogramma?

Bel of mail ons via 030 227 00 37 of mail info@zorgsubsidiekalender.nl en wij sturen je de inhoudsopgave toe.