Het menselijk hart is een fascinerend orgaan! Een gezond hart klopt ongeveer zeventig keer per uur bij een volwassene. Het hartritme wordt beïnvloed door allerlei factoren. Factoren waar je misschien niet altijd bewust bij stil staat. Inspanning, voeding en stress laten je hart sneller kloppen, terwijl slaap en rust je hart weer in een rustiger ritme brengt.
Helaas faalt het hart soms in zijn functie. Hartfalen komt veel voor, vooral bij mensen boven de 60 jaar. Vaak wordt de ziekte pas laat herkend. De Hartstichting en Phillips hebben samen de Hartdagboek-app ontwikkeld om te helpen bij het opsporen van deze ziekte.
Wat is de Hartdagboek-app?
De Hartdagboek-app helpt je om inzicht te krijgen of je klachten door hartfalen worden veroorzaakt. Zo’n 255.000 mensen in Nederland weten niet dat ze hartfalen hebben. Dat is zorgwekkend. Want hartfalen is een ernstige ziekte die zonder behandeling snel kan verergeren. Vroege herkenning van hartfalen is dus belangrijk. Klachten die bij hartfalen horen zijn onder andere kortademigheid, vermoeidheid en vocht vasthouden. Dit zijn vrij algemene klachten, daarom denken mensen vaak dat deze klachten horen bij het ouder worden.
Hoe werkt de app?
Door het invullen van het dagboek krijg je meer inzicht in je klachten en kun je ze beter bespreken met je huisarts. Hartfalen eerder ontdekken is belangrijk. Want met een goede behandeling kunnen de klachten verminderen. Met de app kun je op een makkelijke manier deze klachten bijhouden. De app maakt van al je ingevulde klachten een overzicht.
Voor wie is de Hartdagboek-app?
De Hartdagboek-app is bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder die willen weten of hun klachten door hartfalen worden veroorzaakt. Download de Hartdagboek-app! Lees hier meer >>
Ontwikkelt jouw organisatie ook innovatieve zorgtechnologieën?
Innovatieve ontwikkelingen zoals de Hartdagboek-app zijn nodig in de zorg om aan de groeiende zorgvraag te voldoen. Zo blijven we met z’n allen zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig. Weet je dat ZorgSubsidieKalender wekelijks de actuele subsidies en fondsen bijhoudt? In onze fondsen- en subsidiedatabase vind je veel subsidies en fondsen voor robotica, E-health en andere technologische ontwikkelingen in de zorg. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.
Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor zorginnovatie >>