Tot € 125.000,- subsidie voor het investeren in scholing van je werknemers

De Overheid biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Werkgevers hebben dit jaar een tweede kans om subsidie aan te vragen voor hun werknemers. Vanaf juni 2021 kun je een subsidieaanvraag doen om te investeren in de basisvaardigheden van jouw werknemer.

Doel

Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor scholing. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers.

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal, rekenen en/ of digitale vaardigheden) heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Wie kan de subsidie voor werknemers aanvragen?

Deze ronde kunnen alleen werkgevers een aanvraag doen.

Criteria (samenvatting)

  • Je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan 2F;
  • Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant.
  • De regeling geldt ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan.

Budget: maximaal € 125.000,- per aanvraag

Deadline: 30 juni 2021

Overige Informatie

Ben je al klant bij ons? Log dan in en bekijk de volledige regeling >>

Deze en nog 1.000 andere regelingen bekijken? Neem nu een jaarabonnement! >>