Technologische oplossingen in de gezondheidszorg – 3 subsidies uitgelicht

Ben je als bedrijf, zorgorganisatie of onderzoeker op zoek naar financiering voor het (verder) ontwikkelen van technologische oplossingen in de gezondheidszorg? Dan kun je bij de regelingen hieronder wellicht financiering aanvragen.

Deze fondsen en subsidies stimuleren technologische oplossingen in de zorg

In de ZorgSubsidieKalender database staan ruim 1.000 fondsen en subsidies voor Zorg & Welzijn. Naast regelingen voor maatschappelijke organisaties en zorginstellingen, staan er ook tal van financieringsmogelijkheden in voor kennisinstellingen en bedrijven. Innovatie en verbetering van de zorg is daarin een veelvoorkomend thema. In dit blog richten we ons specifiek op technologische oplossingen in de gezondheidszorg. We delen drie regelingen met je die het ontwikkelen van deze technologische oplossingen financieren.

oranje vinkje

Innovation Quarter – ZorgTech

Dit programma heeft tot doel bedrijven die technologische oplossingen ontwikkelen en aanbieden en zorgorganisaties die hiervan gebruik willen maken, te ondersteunen om, in samenwerking, deze nieuwe technologische oplossingen in de praktijk te valideren. Technologiebedrijven en zorgorganisaties kunnen samen een voucher aanvragen.

Budget: € 400.000,- voor minimaal 8 innovatieprojecten
Deadline: 22 maart 2022

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeINZET – Investeren in Zelfstandigheid en Technologie

INZET is een investeringsfonds voor ondernemingen die met zorginnovaties een positieve bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van zorgbehoevenden. Ze investeren in ondernemingen die door middel van technologie perspectief bieden op betere preventie en op een hoge kwaliteit van leven aan diverse doelgroepen, waaronder ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking of psychische klachten. 

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

NZa – Innovatie voor kleinschalige experimenten

Deze subsidieregeling heeft als doel zorgaanbieders en ziektekostenverzekeraars ruimte te geven om kortdurend en kleinschalig te experimenteren met innovatieve zorgprestaties met als doelstelling het verbeteren van de zorg en van de prijs/kwaliteitverhouding ervan.

Budget: maximaal € 500.000,- per experiment per jaar
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Op de hoogte blijven en meer regelingen zien?

Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen en subsidies gericht op innovatie en verbetering van de gezondheidszorg. In onze fondsen- en subsidiedatabase staan er nog veel meer. Wil je hierover actueel geïnformeerd blijven en toegang krijgen tot meer dan 1.000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op onze database.

Neem een jaarabonnement >>

Al klant? Log dan in en bekijk de volledige lijst van regelingen voor innovatie >>